Telekomunikacja jak na dłoni






[Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez WybrzezeKosciSloniowej » 18 sie 2017, o 18:36

Przez tydzień brak informacji, bo tyle idą dokumenty. Dostałeś maila o wyznaczeniu daty i przypominającego o zbliżającym się dniu, to, że dla Ciebie to ten sam dzień to przypadek, niektórzy przenoszą w odleglejszym terminie i mogą zapomnieć.
WybrzezeKosciSloniowej
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 101
Dołączył(a): 26 lut 2017, o 22:02
Model telefonu: SE
Sieć: nju, virgin, a2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez aeroxd » 18 sie 2017, o 18:41

Też mnie to dziwi, jak można się irytować e-mailami czy smsami, chyba lepiej wiedzieć o wszystkim, niż później płakać, że ktoś czegoś nie powiedział, zapomniał, po co te nerwy ludzie.
aeroxd
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 121
Dołączył(a): 1 gru 2015, o 10:32
Model telefonu: Samsung GT-E1200R
Sieć: a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez djdred » 18 sie 2017, o 21:59

Co do WiFi Calling wystarczy zakombinować z VPN Proxy itp i na bank się da. :)
djdred
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 19 lis 2014, o 00:06

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez zolvio » 18 sie 2017, o 23:22

aeroxd napisał(a):Też mnie to dziwi, jak można się irytować e-mailami czy smsami, chyba lepiej wiedzieć o wszystkim, niż później płakać, że ktoś czegoś nie powiedział, zapomniał, po co te nerwy ludzie.

Nie ma co się denerwować takimi drobiazgami. W razie problemów/niejasności zawszę dzwonię na BOK i naprawdę potrafią pomóc.
Przeniosłem do nich w sumie 5 numerów, z czego tylko dwa poszły bezproblemowo. Z ostatnim numerem mam dosyć ciekawy problem, mianowicie nie dochodzą mi doładowania (to już drugi raz, czyli problem wygląda na "systemowy"). Miał tak ktoś?
Z przenosinami (Klucz->a2mobile) zauważyłem ciekawą sytuację: godziny "przejścia" (wyłączenia starej/aktywacji nowej karty) były gdzieś pomiędzy 9 a 11 godziną. Poprzednie moje karty wyłączane były po północy, zaś o 6 godzinie już były w nowej sieci.
Chodzi o to, żeby te plusy nie przysłoniły wam minusów
zolvio
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 130
Dołączył(a): 15 gru 2009, o 22:04
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 6
Model telefonu: Nokia 6021, Huawei Y3 II
Sieć: a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez p2225 » 19 sie 2017, o 08:29

Numer przeniesiony, żadnych problemów z połączeniami. Na wyświetlaczu widnieje "Plus". Pakiety są uruchamiane momentalnie. Szkoda, że nie ma możliwości stworzenia konta do zarządzania numerem na ich stronie.
LTE1800:
Obrazek
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3713
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 20:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Traker » 19 sie 2017, o 09:09

p2225 napisał(a):Numer przeniesiony, żadnych problemów z połączeniami. Na wyświetlaczu widnieje "Plus". Pakiety są uruchamiane momentalnie. Szkoda, że nie ma możliwości stworzenia konta do zarządzania numerem na ich stronie.


dokładnie, mogliby chociaż podać jakiś przybliżony termin wprowadzenia aplikacji. Słuchanie, że ciągle trwają testy i że już niedługo...
Obrazek
Traker
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 52
Dołączył(a): 31 sty 2010, o 15:43
Lokalizacja: Białystok
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 4
Sieć: Orange, VM, RBM, A2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez grzesio0401 » 19 sie 2017, o 11:09

Przeniosłem ojcu nr do a2mobile no i jest problem. Na tel Nokia 2600 z którego korzysta karta nie loguje się do sieci, sieć można ręcznie wyszukać ale tel się do niej nie może zalogować - "odmowa dostępu do sieci", tak samo jest na innych klasycznych telefonach Nokia 6300, Nokia 1209, SEW200i. Na smartfonach Samsung Galaxy S2, chińczyku Goclever loguje się normalnie na tym drugim jest LTE. Nie wiem co z tym robić. Ojciec nie chce nawet słyszeć o smartfonie. Na Nokii 6300 dodatkowo od razu przy włączaniu jest komunikat czy chcę uruchomić tel bez karty sim. Dodatkowo jestem niemile zaskoczony prędkością internetu, zarówno na LTE jak i 3G nie udłao się przekroczyć 2Mb/s nawet o 3 w nocy a mieszkam na wsi gdzie BTSy nie są tak przeciążone, co prawda nie mam żadnej karty sim Plusa żeby sprawdzić prędkość ale Play w roamingu zawsze trzyma 1,5Mb/s a w a2 przeciętnie jest około 500kbit/s choć na tej karcie internet nie będzie wykorzystywany a jedynie rozmowy. Siła sygnału a2 to 50 - 75 proc na smartfonie w LTE.
grzesio0401
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 66
Dołączył(a): 1 gru 2016, o 18:26

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez wooke » 19 sie 2017, o 11:36

@grzesio0401 a próbowałeś włączyć roaming krajowy? Ja miałem tak w starym telefonie, że nie łapał zasięgu a po tym zadziałało. W menu ikonka Aero2 powinna być.
wooke
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 70
Dołączył(a): 6 kwi 2010, o 07:02
Lokalizacja: Przasnysz
Pochwały: 1
Model telefonu: iPhone 4
Sieć: Orange

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez grzesio0401 » 19 sie 2017, o 12:18

chyba się pospieszyłem z tym postem bo po tym jak włożyłem do smartfona(drugi raz) po rundce na tych starych tel. karta działa już normalnie. Aktywowana była na smartfonie zanim włożyłem do klasycznych. Nie wiem co to mogło być, mam tylko nadzieje że będzie już działać stabilnie.
grzesio0401
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 66
Dołączył(a): 1 gru 2016, o 18:26

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez trecik » 20 sie 2017, o 11:24

Chyba najbardziej brakuje mi smsów po rozmowie. Ciągle mi się wydaje, że znika mi gdzieś kasa. Jest jakiś sposób na darmowe dostanie się do bilingu? Trzeba się kontaktować z BOK? W cenniku widzę tylko "szczegółowy wykaz" za 25zł
trecik
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 92
Dołączył(a): 16 kwi 2014, o 22:09

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez aeroxd » 20 sie 2017, o 17:04

Możecie sprawdzić u siebie czy możecie się dodzwonić na numer zaczynający się na prefix 600 z a2mobile bo mi odrzuca sieć zajęta z 3 numerów a2mobile a z innych sieci normalnie mi łączy.
aeroxd
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 121
Dołączył(a): 1 gru 2015, o 10:32
Model telefonu: Samsung GT-E1200R
Sieć: a2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez adijos93 » 21 sie 2017, o 14:50

Witam, wiecie może jaki jest czas na aktywację startera od otrzymania go od kuriera?

Bo jeszcze mam dużo neta na dotychczasowym numerze a testy chciałem wykonać jak wytracę te GB z promocji Fanty
adijos93
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 12
Dołączył(a): 9 lis 2010, o 19:28
Lokalizacja: Lca

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez ja.michal » 21 sie 2017, o 23:32

Starter jest aktywny od razu po odbiorze od kuriera. Doładuj konto za 5 zł, nie aktywuj żadnych pakietów, konto będzie ważne rok. Każde doładowanie w A2M przedłuża ważność konta o rok.
ja.michal
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2071
Dołączył(a): 25 gru 2010, o 00:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 21

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Luks » 22 sie 2017, o 13:04

Ja już powoli mam serdecznie dość tej sieci.
Od niedawna blokują numer na jakiś czas. Rozmów trochę jest, ale bez przesady.
Nie podam dokładnie, bo... brak billingu.
Luks
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 244
Dołączył(a): 13 mar 2009, o 10:59
Lokalizacja: ś tam
Pochwały: 4
Model telefonu: Samsung Ace 2
Sieć: Play Formula na karte + RBM5 DIL

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez Patryk7588 » 22 sie 2017, o 16:09

Obrazek
Wątek na temat modernizacji i rozbudowy sieci Plus: http://www.plusforum.pl/viewtopic.php?f ... 95#p216866
Patryk7588
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2768
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 12:09
Model telefonu: SGS7 edge
Sieć: Plus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Feedfetcher i 7 gości