Telekomunikacja jak na dłoni






[Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderatorzy: darkangel, Kaczy, thonka, Pawrzes, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez grzegi » 17 lip 2017, o 14:30

Widocznie karta potrzebuje czasu na zalogowanie się w sieci i zebranie info. Tyle.
grzegi
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 654
Dołączył(a): 17 lis 2010, o 01:09
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 2
Model telefonu: Honor 8
Sieć: nju

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez lakers67 » 17 lip 2017, o 14:35

grzegi napisał(a):Widocznie karta potrzebuje czasu na zalogowanie się w sieci i zebranie info. Tyle.


@grzegi Tylko że w momencie aktywnych dwóch kart gdzie rozmawiam przez nju i jest próba połączenia na kartę a2 sms w ogóle nie przychodzi.

pzdr.
lakers67
lakers67
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 53
Dołączył(a): 9 kwi 2012, o 15:07
Lokalizacja: Marki
Model telefonu: Huawei P10 lite, Samsung S5
Sieć: Nju Mobile, A2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez grzegi » 17 lip 2017, o 14:37

W momencie rozmowy karta a2 jest nieaktywna.
grzegi
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 654
Dołączył(a): 17 lis 2010, o 01:09
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 2
Model telefonu: Honor 8
Sieć: nju

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez lakers67 » 17 lip 2017, o 14:53

Tak karta a2 jest nie aktywna i komunikat jest taki sam jak przy wyłączonej „wybrany abonent jest nieosiągalny”. SMS o próbie w takiej sytuacji nie przychodzi niestety. To trochę komplikuje mi sprawę ponieważ umknęło kilka ważnych telefonów. O czym dowiedziałem się po fakcie. Zaradziło by zapewne przekierowanie którego niestety a2 nie oferuje.

PS.
Problem wybitnie po stronie a2mobile. Test przeprowadzony w drugą stronę tzn. na nju jest "pozytywny" w obu przypadkach przychodzą SMS`y

pzdr.
lakers67
Ostatnio edytowano 17 lip 2017, o 17:17 przez lakers67, łącznie edytowano 1 raz
lakers67
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
Avatar użytkownika
 
Posty: 53
Dołączył(a): 9 kwi 2012, o 15:07
Lokalizacja: Marki
Model telefonu: Huawei P10 lite, Samsung S5
Sieć: Nju Mobile, A2mobile

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez TomLee » 17 lip 2017, o 15:26

Ja to rozwiązałem tak. :)
Kartę do rozmów z firmowym numerem mam w zwykłym telefonie, którego nie muszę ładować codziennie, a co jakieś 5 dni, jakby co to na rozładowanej baterii chodzi do 8 godzin jeszcze,
Kartę do internetu mam w smartfonie, którego muszę ładować co drugi dzień :(
TomLee
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 122
Dołączył(a): 29 cze 2017, o 10:49
Model telefonu: Moto E, Samsung B2100
Sieć: a2mobile, Orange

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez djdred » 17 lip 2017, o 17:18

Ja dziś dostałem odpowiedź na pytanie o aplikację a2

Witam,
Pracujemy nad wprowadzeniem serwisu typu self-care, gdzie będzie możliwość m.in. prześledzenia historii połączeń.
Tymczasem zapraszamy do zarządzania swoim kontem poprzez kody USSD, za pomocą których możesz np. sprawdzić bieżący stan konta, jego ważność i aktywne pakiety. Pełna lista kodów znajduje się na naszej stronie internetowej: https://a2mobile.pl/kody-aktywacyjne .

Pozdrawiam,
Kinga
team a2 mobile
djdred
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 19 lis 2014, o 00:06

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez pakierhakierxd » 18 lip 2017, o 09:14

To fajnie :)
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5327
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,G6 Dual
Sieć: Play Virgin Orange Rbm A2m

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez janekiwan » 18 lip 2017, o 18:21

Przeszedłem z A2 do Plusha i potwierdzam lepszy zasięg w Plushu, ten sam telefon, kluczowe miejsce w biurze czyli toaleta, w A2 brak zasięgu, w Plushu HSDPA momentami nawet 4G.
janekiwan
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 23 paź 2013, o 14:46
Pochwały: 2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez sebol2934 » 18 lip 2017, o 21:23

Czy ktoś z was używa windows phone 8? Za chiny nie mogę ustawić na nim mms. Na andku działa spoko ale windows mnie poknał :(

telefon to lumia 620
sebol2934
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 18 lut 2015, o 13:05

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez starapiczka » 19 lip 2017, o 11:41

Helo, podzielę się kilkoma uwagami, może się komuś przyda taka wiedza. Pierwszy nr przeniesiony z virgin do a2 w momencie ogłoszenia startu - na próbę i sprawdzenie jakości (był jeszcze okres 24-miesięcznej ważności konta). Karta funkcjonowała ok, ale przez ok. 2 tygodnie były problemy z doładowaniem. Nie wchodził plus z paragonu, ani a2 ze strony internetowej. Nie rozpoznawało numeru. Po tym czasie wróciło do normy. Nr użytkowany sporadycznie - bardziej leżak ;-) Teraz przez chwilę był w nju i wróci do a2, a właściwie do wrodzinie.com.pl, by sobie poleżał dwa lata ;-)

Obecnie w a2 funkcjonują 4 karty. 2 numery u osób starszych, które potrzebują tylko rozmów, więc uruchomione pakiety po 9,90 zł na każdym. Osoby zadowolone. Nigdy nie płaciły tak mało za rozmowy :-) Numery przeniesione z virgin. Jakość rozmów bardzo dobra (w ubiegły tygodniu pojawiło się tylko na jakieś 2-3 dni echo, po tym czasie zniknęło). Karty w telefonach typu myphone ;-) Bez sms-ów i internetu.

2 kolejne numery przeniesione również z virgin. Przeniesienie bez problemu. Procedura opisywana, więc nie ma sensu powtarzać. Wsadzone z honora 8, uruchomione pakiety internetowe (na 1 karcie włączone LTE, ustawione a2 - a nie plus). Rozmowy - jakość ok. Internet skacze między LTE, a 3g i wysokie pingi. Podobnie dzieje się z kartą aero i darmowym netem - też często skacze między zasięgami.

Dla porównania w drugim honorze włożone dwie kolejne karty - virgin (też ustawione LTE i na sztywno virgin, czyli play). Pingi mniejsze, szybkości zdecydowanie większe, zawsze LTE, nigdy nie przeskakuje na 3g.

W załączeniu zrzuty z pomiarów (2 pierwsze - a2, 2 dolne - virgin) Takie same telefony, to samo miejsce (Radom), ta sama ulica, ten sam czas. Oczywiście za tą cenę jakość rewelacyjna ;-) W normalnym użytkowaniu strony ładowały się w podobnym czasie, spotify, tidal, replaio - bez przerw w obu sytuacjach.

https://zapodaj.net/a88b17aabbb41.jpg.html

Roaming dopiero będzie sprawdzony we wrześniu ;-)
starapiczka
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 62
Dołączył(a): 29 mar 2007, o 11:54
Lokalizacja: Pionki
Model telefonu: motorola
Sieć: SS

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez zwariowany.kurczak » 19 lip 2017, o 12:17

NAJWIĘKSZY MINUS - w momencie załapania lejka, zrywa transmisję...
zwariowany.kurczak
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 440
Dołączył(a): 1 kwi 2014, o 11:45
Lokalizacja: wlkp.
Pochwały: 2

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez grzegi » 19 lip 2017, o 13:25

To taki ogromny minus? Minuta i jest połączenie znowu. Bez przesady.
grzegi
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 654
Dołączył(a): 17 lis 2010, o 01:09
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 2
Model telefonu: Honor 8
Sieć: nju

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez pakierhakierxd » 19 lip 2017, o 13:45

ale problem haha
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 5327
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 21:12
Lokalizacja: Supraśl
Pochwały: 60
Model telefonu: P1 lte ,G6 Dual
Sieć: Play Virgin Orange Rbm A2m

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez kaspeed » 19 lip 2017, o 14:05

Widać dla niektórych to problem;) Dla mnie najwiekszy minus to moja lokalizacja przez co uzywanie a2 traci sens.
kaspeed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2289
Dołączył(a): 9 cze 2012, o 17:49
Lokalizacja: Z domu
Pochwały: 11
Model telefonu: Huawei P8Lite
Sieć: Orange POP,Heyah

Re: [Aero2] Nowa oferta prepaid "a2mobile"

Postprzez aeroxd » 19 lip 2017, o 14:29

U mnie też szału zasięg Plusa nie robi na wsi, ale póki co da się korzystać ze wszystkich usług.
aeroxd
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 121
Dołączył(a): 1 gru 2015, o 10:32
Model telefonu: Samsung GT-E1200R
Sieć: a2mobile

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta prepaid i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: baranke i 13 gości