Telekomunikacja jak na dłoni






Huawei P8 Lite- nie mogę wprowadzić tekstu

Wszystko, co związane z Androidem

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Huawei P8 Lite- nie mogę wprowadzić tekstu

Postprzez Pmat94 » 9 maja 2017, o 18:14

Witam forumowiczów,

Mam pewien problem z moim telefonem. Pojawił się on niedawno. Otóż w aplikacji Messenger i w Wiadomościach SMS nieaktywne jest pole do wpisywania tekstu. Zawsze po kliknięciu go pojawia się klawiatura, natomiast w tej chwili telefon nie reaguje. Dodam, że to nie wina dotyku, bo wszystko oprócz tych dwóch rzeczy działa prawidłowo. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Da się to ominąć bez przywracania do ustawień fabrycznych/wgrywania softu od nowa?

Pozdrawiam!
Pmat94
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 maja 2017, o 18:09

Re: Huawei P8 Lite- nie mogę wprowadzić tekstu

Postprzez Calm7 » 9 maja 2017, o 23:48

Wyłącz i włącz telefon ponownie.
?
Nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
Calm7
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3893
Dołączył(a): 29 paź 2011, o 13:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 108
Model telefonu: Prestigio 5504 i b25
Sieć: Mechaniczna Wredna Pomarancza i Klucz

Re: Huawei P8 Lite- nie mogę wprowadzić tekstu

Postprzez ElaBloch » 12 cze 2017, o 15:21

Mam tak samo, wystarczy odblokować rotację ekranu i jak chcemy zacząć pisać odwrócić telefon o 90 stopni
ElaBloch
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 12 cze 2017, o 15:14

Re: Huawei P8 Lite- nie mogę wprowadzić tekstu

Postprzez Pmat94 » 19 cze 2017, o 12:12

Ela Boch doszedłem do tego samego rozwiązania, ale jest to denerwujące, poza tym ogranicza użycie niektórych aplikacji (nie we wszystkich rotacja działa). Kolejny problem napotkał mnie dzisiaj. Próbowałem przywrócić ustawienia fabryczne telefonu, żeby się tego pozbyć. Niestety, wyszło tak, że w momencie wyboru języka i regionu (tuż po zresetowaniu) nie można kliknąć przycisku dalej ;p

W związku z tym pytanie do Was: czy można w jakiś sposób dokonać aktualizacji telefonu z poziomu komputera? Może wgranie softu od początku pozwoli mi dostać się do komórki? Jestem zielony w tym temacie, więc jeżeli ktoś pomógłby mi krok po kroku, byłbym wdzięczny :)
Pmat94
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 maja 2017, o 18:09


Powrót do Android OS

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość