Telekomunikacja jak na dłoni
  •  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: thonka
2012-03-05, 18:33
[Play] Karta Play Fresh loguje się do sieci Aero2?
Autor Wiadomość
djkarateka 
Ostrożny rozmówca



Model telefonu: Huawei E5832 / Iphone 4S / IPAD 3
Sieć: Play/O2 CZ
Posty: 114
Skąd: Katowice/Brno
Wysłany: 2012-05-21, 19:05   

Z karty O2-Cz na Aero2 tylko transmisja danych poszła, a przy wykonaniu połączenia telefonicznego zrzucało Mnie do sieci Plus, na Play Fresh było tak samo
 
     
Claudec 
Spamer ;)


Model telefonu: Samsung Galaxy S IV
Sieć: PLAY na karte Lubie To
Pomógł: 5 razy
Posty: 720
Skąd: Łaziska Górne
Wysłany: 2012-05-21, 20:16   

Ja próbowałem i nie potrafię się zalogować do Aero2 z karty PF ale nic z tego nie wyszło.
 
     
aquick 
Zapalony dyskutant



Model telefonu: 2 x Nokia 6151
Sieć: heyah (Tygodniówka), Vodafone CZ (Karta pro partu)
Pomógł: 11 razy
Posty: 318
Skąd: Kde domov můj
Wysłany: 2012-05-21, 23:15   

Cytat:
Dziś mając kartę z O2-cz spotkało Mnie zaskoczenie, czeska karta Sim zalogowała się do sieci Aero2 czyżby mieli już podpisane umowy roamingowe?


Jak tylko będę mieć okazję (odpowiedni telefon, który wyszuka Aero), to spróbuję zalogować się na ręcznym do Aero kartą Vodafone i kartą Play. Spróbuję wykonać, odebrać połączenie, SMS i połączyć się z internetem. Chociaż mam mieszane odczucia odnośnie zalogowania :? .
_________________
Darmowa bramka SMS + potwierdzenie dostarczenia/niedostarczenia SMS - czeskie sieci
 
     
Kryniczanin 
Smerf Maruda :-)



Model telefonu: Dużo tego :-)
Sieć: Dużo tego :-)
Pomógł: 36 razy
Posty: 1233
Skąd: Krynica Zdrój
Wysłany: 2012-05-22, 08:59   

Nic nadzwyczajnego. Mi Virgin w 1 dniu dostępu Plusa logował się do Aero. Wszystko działa.
_________________
Pasjonatów Kolei zapraszam na

http://kolejowe-sprawy.pl
 
     
djkarateka 
Ostrożny rozmówca



Model telefonu: Huawei E5832 / Iphone 4S / IPAD 3
Sieć: Play/O2 CZ
Posty: 114
Skąd: Katowice/Brno
Wysłany: 2012-06-11, 17:17   

Sprawdzałem w innych lokalizacjach w Polsce, telefon loguje się do sieci Aero2 nawet na Nokii N95 ale wyrzuca po 4 minutach do sieci Plus, mam ustawioną etykietkę, czyli logowanie na innym rejonie Polski jest też możliwe

[ Dodano: 2012-10-28, 15:30 ]
Karta czeskiego Vodafona i o2 logują się do sieci Aero2 przy wybranym sztywnie UMTS 900 Mhz pokazują nazwę obecnie zamiast Aero2 Plus roaming
 
     
Pawrzes 
____________



Model telefonu: Nokia E5-00, N97, E51, 6630 i inne
Sieć: PLAY, Virgin Mobile, Heyah, T-Mobile, Lycamobile
Pomógł: 55 razy
Posty: 1641
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-05-03, 17:39   

Na działce moja karta Play jest wpuszczana do UMTS900/HSPA+ przy ginącym zasięgu UMTS2100 gdy transmisja danych się zawiesza.
Moment handoveru Plus > Aero2 na wykresie:


Przez Aero2 transmisja danych działa bezbłędnie, widoczna nośna w czasie zalogowania:


Ale po kilku minutach karta zostaje wyrzucona na GSM900/EDGE Plusa...
_________________
Pozdrawiam
 
     
Krystian_4G 
Nowicjusz


Model telefonu: Nokia 2730
Sieć: Play, Plus, Orange, T-Mobile, Aero2
Posty: 35
Skąd: Żory
Wysłany: 2013-05-07, 15:06   

Niestety u mnie karta sim Play niema dostępu do Aero2
_________________
Krystian
 
     
Spacedust 


Model telefonu: Apple iPhone 5, Huawei E3276
Sieć: PLAY
Pomógł: 5 razy
Posty: 1014
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-05-26, 00:37   

Moja karta zagraniczna Mobilka po wybraniu Plusa loguje się do sieci Aero 2.

Sygnał od -63 dBm do -77 dBm, podczas gdy zwykły UMTS2100 Plusa ma -85 do -96 w tej samej lokalizacji czyli jest super ;)
 
     
Pawrzes 
____________



Model telefonu: Nokia E5-00, N97, E51, 6630 i inne
Sieć: PLAY, Virgin Mobile, Heyah, T-Mobile, Lycamobile
Pomógł: 55 razy
Posty: 1641
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-06-07, 16:09   

W Warszawie i okolicach po zmianie LAC 50001 na 19001 bez problemu można zalogować się do UMTS900 wymuszając nośną 2963 w FieldTest. Natomiast tam gdzie jest śladowy lub nie istnieje zasięg UMTS2100 mój telefon sam loguje się do Aero2.
Działają połączenia głosowe, SMSy ale... nie działa transmisja danych. Próba wysłania MMSa lub połączenia z internetem powoduje wylogowanie telefonu z tej sieci.
_________________
Pozdrawiam
 
     
Kryniczanin 
Smerf Maruda :-)



Model telefonu: Dużo tego :-)
Sieć: Dużo tego :-)
Pomógł: 36 razy
Posty: 1233
Skąd: Krynica Zdrój
Wysłany: 2013-06-07, 17:23   

U mnie nie wchodzi.
_________________
Pasjonatów Kolei zapraszam na

http://kolejowe-sprawy.pl
 
     
CZESLAW86 
Nowicjusz


Posty: 17
Skąd: 26006
Wysłany: 2013-06-07, 22:42   

Pawrzes napisał/a:
W Warszawie i okolicach po zmianie LAC 50001 na 19001 bez problemu można zalogować się do UMTS900 wymuszając nośną 2963 w FieldTest. Natomiast tam gdzie jest śladowy lub nie istnieje zasięg UMTS2100 mój telefon sam loguje się do Aero2.
Działają połączenia głosowe, SMSy ale... nie działa transmisja danych. Próba wysłania MMSa lub połączenia z internetem powoduje wylogowanie telefonu z tej sieci.


Niestety nie mogę potwierdzić. Po zalogowaniu "Tylko połączenia alarmowe". SGS2, karta OneSIM. LAC: 19001, CID: 5855(4), RNC: 1104.
 
     
Pijo 



Model telefonu: Moto G
Sieć: RBM NoLimits 2GB
Pomógł: 49 razy
Posty: 1076
Skąd: Podlasie/Mazowsze
Wysłany: 2013-06-07, 23:15   

Pawrzes napisał/a:
W Warszawie i okolicach po zmianie LAC 50001 na 19001 bez problemu można zalogować się do UMTS900 wymuszając nośną 2963 w FieldTest.


CZESLAW86 napisał/a:
Niestety nie mogę potwierdzić. Po zalogowaniu "Tylko połączenia alarmowe". SGS2, karta OneSIM. LAC: 19001, CID: 5855(4), RNC: 1104.


U mnie zalogowało jedynie przy pierwszej próbie i po kilku sekundach wyrzuciło. Następne próby bez powodzenia. lG P500 z wymuszonym U900. LAC 19002, CID 39516, rnc 1
 
     
ezaq 
Spamer ;)



Model telefonu: Nokia 6630, Nokia E63, Samsung Galaxy SII
Sieć: Orange (NOG), mBank mobile (19gr), Play (Fresh), Aero2
Pomógł: 65 razy
Posty: 608
Skąd: Puławy/Wrocław
Wysłany: 2013-06-09, 08:35   

Pawrzes napisał/a:
W Warszawie i okolicach po zmianie LAC 50001 na 19001 bez problemu można zalogować się do UMTS900 wymuszając nośną 2963 w FieldTest.

Potwierdzam. Sprawdziłem i karta Playa zalogowała mi się do stacji Aero2 (LAC 19001 CID 58275 RNC 1104) przy wymuszonej nośnej 2963. Działały połączenia i kody USSD (tylko te usługi sprawdziłem).
 
     
alkonauta 
Stały bywalec


Pomógł: 1 raz
Posty: 244
Skąd: internet
Wysłany: 2013-06-11, 17:43   

A ja nie potwierdzam zalogowania sie do Aero2 z karty play. Probowalem sie recznie wbic do plus 3G, przez chwile potrzymalo na 3 kreskach zasiegu po czym przerzucilo do 2 kresek 2G. Kumpel z telefonem w plusie mial zasieg 3g w tym samym miejscu.
 
     
Taczian 
Ostrożny rozmówca



Model telefonu: k750i@w800i, C702, I9100, 3510i, 3310, 5110, m55
Sieć: Fresh, wRodzinie, POP, Tak-Tak, heyah, Virgin
Pomógł: 3 razy
Posty: 166
Skąd: z Poznania
Wysłany: 2013-06-12, 10:21   

CZESLAW86 napisał/a:
Niestety nie mogę potwierdzić. Po zalogowaniu "Tylko połączenia alarmowe". SGS2, karta OneSIM. LAC: 19001, CID: 5855(4), RNC: 1104.


Pytanie czysto techniczne, jakim kodem włączyć only WCDMA 900 w SGS2? Mam Androida w wersji JB. Kody serwisowe, które znam, działały tylko pod GB i ICS.

Pozdrawiam!
_________________
http://www.grustyle.pl
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK