•  
  •  






        FAQ      Szukaj      Użytkownicy      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
[Aero 2] Bezpłatny dostęp do sieci Internet
Autor Wiadomość
pietro90 
Stały bywalec


Model telefonu: C901/ WT19i/ Lenovo A3000
Sieć: Play / VM / nju / Aero2
Pomógł: 7 razy
Posty: 204
Skąd: EL / PO
Wysłany: 2013-05-02, 15:40   

Jak wrzucę kartę do mojego WT19i to będzie śmigać bez problemu?
 
 
     
Edmund 


Model telefonu: SE J220i, Nokia 5130XM, LG Nexus 4
Sieć: Orange, Play i inni
Pomógł: 63 razy
Posty: 1379
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2013-05-02, 17:46   

pietro90, tak, ponieważ ten telefon obsługuje UMTS 900.
_________________
Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2
 
     
raphal 
Nowicjusz


Model telefonu: c6
Sieć: plus,orange,play
Pomógł: 1 raz
Posty: 43
Skąd: lublin
Wysłany: 2013-05-02, 18:23   

a u mnie od 5dni komunikat: brak karty sim lub blad sim.od 3mcy przerabialem loterie z laczeniem za ktoryms razel laczylo,sprawdzilem na 2modemach i tel i 0zasiegu.karte mam od 8mcy.
_________________
Aequam memento rebus in arduis servare mentem non secus in bonis
 
     
jakubd 
Ostrożny rozmówca



Posty: 128
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-05-03, 11:39   

Polecam sprawdzić, że to faktycznie problem z kartą SIM w innym urządzeniu. Aero2 ma procedurę wymiany kart SIM i faktycznie była seria minimalnie bardziej awaryjnych kart pod koniec 2012 roku.
http://jdtech.pl/2013/02/...ra-wymiany.html
 
     
pakierhakierxd 



Model telefonu: Lg G2,Alcatel Move
Sieć: Play
Pomógł: 48 razy
Posty: 3244
Skąd: Supraśl
Wysłany: 2013-05-03, 11:40   

Sprawdź w paru lokalizacjach jak możesz,jak będzie tak wszędzie to wymień kartę.
 
     
Ranger 
Ostrożny rozmówca


Sieć: Fioletowa
Pomógł: 3 razy
Posty: 173
Skąd: Północne Rubieże
Wysłany: 2013-05-03, 15:00   

Może jest awaria lokalnego przekaźnika? Od momentu dodania dużej puli adresów IP z łączeniem nie powinno być już problemów, na co zresztą wskazał obecny tu autor bloga o Aero2 :)
_________________
 
     
pakierhakierxd 



Model telefonu: Lg G2,Alcatel Move
Sieć: Play
Pomógł: 48 razy
Posty: 3244
Skąd: Supraśl
Wysłany: 2013-05-03, 15:02   

U mnie Aero 2 w miejscowości tak działa że musiałem do taba kupić neta normalnego -Orange Free z Allegro :) ,na początku było ok ale teraz to wygląda tak że zasięg w większości miejsc jest na -113 dbm lub wcale brak :( ,było tak pięknie-pierwsze 2 tygodnie bo otrzymaniu karty !!,w innych miastach jest ok :D ,wiecie ja chcę mieć w tabie net wszędzie a Orange mi to zapewnia jakoś :]
 
     
raphal 
Nowicjusz


Model telefonu: c6
Sieć: plus,orange,play
Pomógł: 1 raz
Posty: 43
Skąd: lublin
Wysłany: 2013-05-03, 15:17   

w paru urzadz sprawdzilem,zost sprawdzic inne lokalizacje.
_________________
Aequam memento rebus in arduis servare mentem non secus in bonis
 
     
pakierhakierxd 



Model telefonu: Lg G2,Alcatel Move
Sieć: Play
Pomógł: 48 razy
Posty: 3244
Skąd: Supraśl
Wysłany: 2013-05-03, 15:19   

A wiecie co jest najlepsze że jak napisałem do Aero 2 to stwierdzili że net normalnie działa w mojej miejscowości a to gówno prawda,działało ale już od paru miesięcy nie działa to tak jak powinno,ale dobra skoro tak stawiają sprawę to ja też ich oleję i kiedyś nie wezmę ich netu płatnego.No może bym tak nie zrobił ale iluś użytkowników na pewno by tak zrobiło bo by się zraziło do opa.
 
     
MaciejM 
Spamer ;)



Model telefonu: Xperia S, Xperia Z1
Sieć: Plus
Pomógł: 11 razy
Posty: 640
Skąd: Białystok
Wysłany: 2013-05-03, 15:50   

pakierhakierxd, Korzystaj z BDI. Narzekaj, że internet słabo działa.

Priorytetem dla Aero2 w pierwszej kolejności będą abonamenty Plusa i Cyfrowego Polsatu, później Pre-Paid. 20% pasma dla BDI przy prędkości 512 kb/s nie jest tak dużo jak się wydaje. Czasem dla klientów iPlusa prędkość na UMTS900 od Aero2 potrafi spaść poniżej 1 mb/s


Tutaj masz prędkość na UMTS900, karta Plusa, gdzie teoretycznie nie ma żadnych limitów prędkości takich jak w przypadku Aero2
Skoro Aero2 tak działa dla klientów macierzystych to aż strach pomyśleć jak działa BDI z tego NodeB

Wszystko byłoby w porządku do póty do póki nie zwiększyli prędkości z 256 kb/s do 512 kb/s.

W miastach Aero2 działa o wiele lepiej, pewnie dlatego, że nastawiali dużo NodeB
w Białymstoku mamy działające 20 Node B Aero2 na UMTS900 gdzie w tamtym roku było skromne 7
Ostatnio zmieniony przez MaciejM 2013-05-03, 15:55, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
pakierhakierxd 



Model telefonu: Lg G2,Alcatel Move
Sieć: Play
Pomógł: 48 razy
Posty: 3244
Skąd: Supraśl
Wysłany: 2013-05-03, 15:53   

Korzystałem,narzekałem i napisali na odwal się że u nich wszystko działa.
No w Białym to ok działa.
Tam nie raz korzystałem.
Wiem o tych 20 % ale w moim mieście raczej to nie zostało wykorzystane ponieważ to małe miasto i nie każdy wie o czymś takim.

Taka odpowiedź dostałem

Witam,
Po weryfikacji zgłoszenia nie stwierdzono problemów po stronie sieci Aero2, stacja która obsługuje ten rejon pracuje poprawnie, przenosi ruch. Karta SIM jest aktywna.
Informujemy, że zgodnie z Regulaminem BDI, Aero2 nie gwarantuje każdemu Korzystającemu, w każdym momencie i każdej lokalizacji minimalnej prędkości BDI. BDI jest udostępniany bez szczególnych gwarancji jakości. Wspomina o tym w szczególności punkt 3.8 Regulaminu, stwierdzający iż „ (…) Operator zapewnia Bezpłatny Dostępu do Internetu w ramach możliwości technicznych (…) chyba że lokalne warunki techniczne dotyczące pojemności Sieci Telekomunikacyjnej Operatora nie będą umożliwiały takiego zalogowania.
Pozdrawiam,
BOK Aero2 Sp. z o.o.
Bezpłatny Dostęp do Internetu

Już raz pisałem i więcej nie zamierzam pisać bo nic to nie da.
Na początku było super a wyszło jak zwykle :D
Tak to jest jak coś jest darmowe chyba :(
Ostatnio zmieniony przez pakierhakierxd 2013-05-03, 15:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
MaciejM 
Spamer ;)



Model telefonu: Xperia S, Xperia Z1
Sieć: Plus
Pomógł: 11 razy
Posty: 640
Skąd: Białystok
Wysłany: 2013-05-03, 15:56   

pakierhakierxd, NodeB Aero2 nie tylko BDI zapcha, lecz również klienci Plusa czy MVNO mogących korzystać z Aero2
 
     
pakierhakierxd 



Model telefonu: Lg G2,Alcatel Move
Sieć: Play
Pomógł: 48 razy
Posty: 3244
Skąd: Supraśl
Wysłany: 2013-05-03, 15:58   

Wiem,wiem :-) ,ale jak mają zapchać skoro te coś praktycznie nie ma zasięgu a był :D ,wcześniej było normalnie a teraz albo brak albo -113 dbm jakieś złapie,nawet takie rzeczy były jak byłem w mieście a gdzieś tam jest nadajnik.
Plusa testowałem w moim mieście na karcie Play i miał 2 mb,wiem Play czy tam operatorzy roamingowi ograniczają do 2 więc może być więcej :)
Ostatnio zmieniony przez pakierhakierxd 2013-05-03, 16:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
MaciejM 
Spamer ;)



Model telefonu: Xperia S, Xperia Z1
Sieć: Plus
Pomógł: 11 razy
Posty: 640
Skąd: Białystok
Wysłany: 2013-05-03, 16:03   

pakierhakierxd, może po prostu NodeB padło do, którego twój modem był zalogowany ? :)
 
     
pakierhakierxd 



Model telefonu: Lg G2,Alcatel Move
Sieć: Play
Pomógł: 48 razy
Posty: 3244
Skąd: Supraśl
Wysłany: 2013-05-03, 16:05   

Wiesz co ostatnio działało dobrze to dawno dawno temu,nie raz chodziłem z routerem mifi i tak było,za jakiś czas kupiłem tableta z 3g i to nawet zgodnego w pełni z Aero 2 (jest w opisie) i jest tak samo,tylko na tym chociaż mogę w netmonitorze zobaczyć że jest -113dbm.
-113 dbm miałem jak byłem przy sklepie w innej części miasta niż nadajnik,odszedłem trochę w inną stronę to już był całkowity brak.
Nie wiem jak ty na Aero 2 w Supraślu osiągnąłeś 10 :D
To nie był przypadkiem Plus ?
Chyba że jak ty jesteś klientem Plusa to inaczej to działa.
Potem chyba albo jutro się przejdę z tabem po mieście i zobaczę jeszcze raz z tym Aero 2 ale raczej nic się nie poprawiło ;(
Zauważyłem że czasem było tak jeszcze wcześniej że raz działało rano potem popołudniu nie działało ale od jakiegoś czasu całkowity mam problem wogóle z działaniem,z tego powodu kupiłem tego Orange Free z limitem 6gb za 35zł na nieograniczony czas do wykorzystania-tak to wygląda w Orange :) ,Plus taki że tam jak testowałem to nie raz miałem 6 mb w mojej miejscowości a i poza też.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template modified by Mich@ł & SirmarK