Telekomunikacja jak na dłoni






[Aero 2] Bezpłatny dostęp do sieci Internet

Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)

Moderatorzy: thonka, Pawrzes, darkangel, Kaczy, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Postprzez Pietro » 2 maja 2013, o 14:40

Jak wrzucę kartę do mojego WT19i to będzie śmigać bez problemu?
Pietro
Stały bywalec
Stały bywalec
 
Posty: 233
Dołączył(a): 21 paź 2009, o 07:10
Lokalizacja: Łódź
Model telefonu: LG G2 mini LTE
Sieć: nju/Play Fresh

Postprzez Edmund » 2 maja 2013, o 16:46

pietro90, tak, ponieważ ten telefon obsługuje UMTS 900.
Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2
Edmund
-#
-#
 
Posty: 1379
Dołączył(a): 17 sty 2012, o 19:30
Lokalizacja: Chorzów
Model telefonu: SE J220i, Nokia 5130XM, LG Nexus 4
Sieć: Orange, Play i inni

Postprzez raphal » 2 maja 2013, o 17:23

a u mnie od 5dni komunikat: brak karty sim lub blad sim.od 3mcy przerabialem loterie z laczeniem za ktoryms razel laczylo,sprawdzilem na 2modemach i tel i 0zasiegu.karte mam od 8mcy.
Aequam memento rebus in arduis servare mentem non secus in bonis
raphal
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 120
Dołączył(a): 5 paź 2011, o 20:02
Lokalizacja: lublin
Model telefonu: c6
Sieć: plus,orange,play

Postprzez jakubd » 3 maja 2013, o 10:39

Polecam sprawdzić, że to faktycznie problem z kartą SIM w innym urządzeniu. Aero2 ma procedurę wymiany kart SIM i faktycznie była seria minimalnie bardziej awaryjnych kart pod koniec 2012 roku.
http://jdtech.pl/2013/02/aero2-problem- ... miany.html
jakubd
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 131
Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 20:08
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez pakierhakierxd » 3 maja 2013, o 10:40

Sprawdź w paru lokalizacjach jak możesz,jak będzie tak wszędzie to wymień kartę.
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 20:12
Lokalizacja: Supraśl
Model telefonu: Lg G2 Rbm One
Sieć: Play Orange

Postprzez Ranger » 3 maja 2013, o 14:00

Może jest awaria lokalnego przekaźnika? Od momentu dodania dużej puli adresów IP z łączeniem nie powinno być już problemów, na co zresztą wskazał obecny tu autor bloga o Aero2 :)
Obrazek
Ranger
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 173
Dołączył(a): 21 cze 2011, o 16:01
Lokalizacja: Północne Rubieże
Sieć: Fioletowa

Postprzez pakierhakierxd » 3 maja 2013, o 14:02

U mnie Aero 2 w miejscowości tak działa że musiałem do taba kupić neta normalnego -Orange Free z Allegro :),na początku było ok ale teraz to wygląda tak że zasięg w większości miejsc jest na -113 dbm lub wcale brak :(,było tak pięknie-pierwsze 2 tygodnie bo otrzymaniu karty !!,w innych miastach jest ok :D,wiecie ja chcę mieć w tabie net wszędzie a Orange mi to zapewnia jakoś :]
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 20:12
Lokalizacja: Supraśl
Model telefonu: Lg G2 Rbm One
Sieć: Play Orange

Postprzez raphal » 3 maja 2013, o 14:17

w paru urzadz sprawdzilem,zost sprawdzic inne lokalizacje.
Aequam memento rebus in arduis servare mentem non secus in bonis
raphal
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 120
Dołączył(a): 5 paź 2011, o 20:02
Lokalizacja: lublin
Model telefonu: c6
Sieć: plus,orange,play

Postprzez pakierhakierxd » 3 maja 2013, o 14:19

A wiecie co jest najlepsze że jak napisałem do Aero 2 to stwierdzili że net normalnie działa w mojej miejscowości a to gówno prawda,działało ale już od paru miesięcy nie działa to tak jak powinno,ale dobra skoro tak stawiają sprawę to ja też ich oleję i kiedyś nie wezmę ich netu płatnego.No może bym tak nie zrobił ale iluś użytkowników na pewno by tak zrobiło bo by się zraziło do opa.
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 20:12
Lokalizacja: Supraśl
Model telefonu: Lg G2 Rbm One
Sieć: Play Orange

Postprzez MaciejM » 3 maja 2013, o 14:50

pakierhakierxd, Korzystaj z BDI. Narzekaj, że internet słabo działa.

Priorytetem dla Aero2 w pierwszej kolejności będą abonamenty Plusa i Cyfrowego Polsatu, później Pre-Paid. 20% pasma dla BDI przy prędkości 512 kb/s nie jest tak dużo jak się wydaje. Czasem dla klientów iPlusa prędkość na UMTS900 od Aero2 potrafi spaść poniżej 1 mb/s

Obrazek
Tutaj masz prędkość na UMTS900, karta Plusa, gdzie teoretycznie nie ma żadnych limitów prędkości takich jak w przypadku Aero2
Skoro Aero2 tak działa dla klientów macierzystych to aż strach pomyśleć jak działa BDI z tego NodeB

Wszystko byłoby w porządku do póty do póki nie zwiększyli prędkości z 256 kb/s do 512 kb/s.

W miastach Aero2 działa o wiele lepiej, pewnie dlatego, że nastawiali dużo NodeB
w Białymstoku mamy działające 20 Node B Aero2 na UMTS900 gdzie w tamtym roku było skromne 7
Ostatnio edytowano 3 maja 2013, o 14:55 przez MaciejM, łącznie edytowano 2 razy
MaciejM
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 686
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 21:01
Lokalizacja: Białystok
Model telefonu: Xperia S, Xperia Z1
Sieć: Plus

Postprzez pakierhakierxd » 3 maja 2013, o 14:53

Korzystałem,narzekałem i napisali na odwal się że u nich wszystko działa.
No w Białym to ok działa.
Tam nie raz korzystałem.
Wiem o tych 20 % ale w moim mieście raczej to nie zostało wykorzystane ponieważ to małe miasto i nie każdy wie o czymś takim.

Taka odpowiedź dostałem

Witam,
Po weryfikacji zgłoszenia nie stwierdzono problemów po stronie sieci Aero2, stacja która obsługuje ten rejon pracuje poprawnie, przenosi ruch. Karta SIM jest aktywna.
Informujemy, że zgodnie z Regulaminem BDI, Aero2 nie gwarantuje każdemu Korzystającemu, w każdym momencie i każdej lokalizacji minimalnej prędkości BDI. BDI jest udostępniany bez szczególnych gwarancji jakości. Wspomina o tym w szczególności punkt 3.8 Regulaminu, stwierdzający iż „ (…) Operator zapewnia Bezpłatny Dostępu do Internetu w ramach możliwości technicznych (…) chyba że lokalne warunki techniczne dotyczące pojemności Sieci Telekomunikacyjnej Operatora nie będą umożliwiały takiego zalogowania.
Pozdrawiam,
BOK Aero2 Sp. z o.o.
Bezpłatny Dostęp do Internetu

Już raz pisałem i więcej nie zamierzam pisać bo nic to nie da.
Na początku było super a wyszło jak zwykle :D
Tak to jest jak coś jest darmowe chyba :(
Ostatnio edytowano 3 maja 2013, o 14:56 przez pakierhakierxd, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 20:12
Lokalizacja: Supraśl
Model telefonu: Lg G2 Rbm One
Sieć: Play Orange

Postprzez MaciejM » 3 maja 2013, o 14:56

pakierhakierxd, NodeB Aero2 nie tylko BDI zapcha, lecz również klienci Plusa czy MVNO mogących korzystać z Aero2
MaciejM
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 686
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 21:01
Lokalizacja: Białystok
Model telefonu: Xperia S, Xperia Z1
Sieć: Plus

Postprzez pakierhakierxd » 3 maja 2013, o 14:58

Wiem,wiem :-),ale jak mają zapchać skoro te coś praktycznie nie ma zasięgu a był :D,wcześniej było normalnie a teraz albo brak albo -113 dbm jakieś złapie,nawet takie rzeczy były jak byłem w mieście a gdzieś tam jest nadajnik.
Plusa testowałem w moim mieście na karcie Play i miał 2 mb,wiem Play czy tam operatorzy roamingowi ograniczają do 2 więc może być więcej :)
Ostatnio edytowano 3 maja 2013, o 15:03 przez pakierhakierxd, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 20:12
Lokalizacja: Supraśl
Model telefonu: Lg G2 Rbm One
Sieć: Play Orange

Postprzez MaciejM » 3 maja 2013, o 15:03

pakierhakierxd, może po prostu NodeB padło do, którego twój modem był zalogowany ? :)
MaciejM
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 686
Dołączył(a): 5 paź 2012, o 21:01
Lokalizacja: Białystok
Model telefonu: Xperia S, Xperia Z1
Sieć: Plus

Postprzez pakierhakierxd » 3 maja 2013, o 15:05

Wiesz co ostatnio działało dobrze to dawno dawno temu,nie raz chodziłem z routerem mifi i tak było,za jakiś czas kupiłem tableta z 3g i to nawet zgodnego w pełni z Aero 2 (jest w opisie) i jest tak samo,tylko na tym chociaż mogę w netmonitorze zobaczyć że jest -113dbm.
-113 dbm miałem jak byłem przy sklepie w innej części miasta niż nadajnik,odszedłem trochę w inną stronę to już był całkowity brak.
Nie wiem jak ty na Aero 2 w Supraślu osiągnąłeś 10 :D
To nie był przypadkiem Plus ?
Chyba że jak ty jesteś klientem Plusa to inaczej to działa.
Potem chyba albo jutro się przejdę z tabem po mieście i zobaczę jeszcze raz z tym Aero 2 ale raczej nic się nie poprawiło ;(
Zauważyłem że czasem było tak jeszcze wcześniej że raz działało rano potem popołudniu nie działało ale od jakiegoś czasu całkowity mam problem wogóle z działaniem,z tego powodu kupiłem tego Orange Free z limitem 6gb za 35zł na nieograniczony czas do wykorzystania-tak to wygląda w Orange :),Plus taki że tam jak testowałem to nie raz miałem 6 mb w mojej miejscowości a i poza też.
Pozdrawiam :)
pakierhakierxd
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3583
Dołączył(a): 20 sty 2011, o 20:12
Lokalizacja: Supraśl
Model telefonu: Lg G2 Rbm One
Sieć: Play Orange

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sieci komórkowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość