Telekomunikacja jak na dłoni






[Plus] Pakiety danych a videostreaming

Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)

Moderatorzy: thonka, Pawrzes, darkangel, Kaczy, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

[Plus] Pakiety danych a videostreaming

Postprzez swietlu » 29 gru 2012, o 20:19

Dlaczego w plusie żaden pakiet danych nie obsługuje transmisji video videostreaming? Jest ona rozliczana po fatalnej stawce 0,49 pln za minutę. Jak to możliwe w całkiem rozwiniętej sieci UMTS/HSPA+
Ostatnio edytowano 30 gru 2012, o 12:00 przez swietlu, łącznie edytowano 1 raz
swietlu
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 29 gru 2012, o 20:12
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Iphone 4s
Sieć: Plus

Postprzez Karlos20 » 29 gru 2012, o 20:37

swietlu, jeśli korzystasz z videostreamingu ze stron plus.pl - jest wtedy płatny za czas a nie za ilość przetransferowanych danych. Tyczy się też poprzez APN Internet.

Natomiast jeśli masz pakiet netowy Non-Stop i APN Internet, wtedy zużywasz paczkę MB, pieniądze z konta nie zejdą, gdy korzystasz np. z YouTube. Jeśli to serwisy operatora, płacisz stawkę określoną w komunikatach.
Jeśli macie pytanie dotyczące ofert wszystkich sieci - piszcie na PW, GG lub e-mail - pomogę ;)

Pobierz Dropbox i zyskaj do 16 GB (A NAWET 50 GB) chmury GRATIS! https://db.tt/xSd4oT6W
Karlos20
-#Moderator
-#Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 5583
Dołączył(a): 12 mar 2010, o 13:18
Lokalizacja: MALBORK
Model telefonu: Samsung Galaxy Core LTE
Sieć: PLAY (MIX Elastyczny, NA KARTĘ RWK), Orange, Aero2, VM, MV, Multimedia Polska

Postprzez swietlu » 29 gru 2012, o 20:45

Sprawdzę, ale zawsze pobierało mi dodatkowe środki przy korzystaniu z YouTuba, używam pakietu non-stop 1,5 Gb.
swietlu
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 29 gru 2012, o 20:12
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Iphone 4s
Sieć: Plus

Postprzez Patryk7588 » 30 gru 2012, o 10:34

Zainstaluj sobie aplikację ipla. Jest tam kilka programów TV nadawanych na żywo, wtedy poleci ci z pakietu a nie 49gr/min.
Patryk7588
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 109
Dołączył(a): 27 lis 2011, o 11:09
Lokalizacja: Wyskoć / Kościan
Sieć: Plus

Postprzez Markadiusz » 30 gru 2012, o 11:27

Patryk7588, a od kiedy YT i ipla mają taką samą bazę? swietlu mówi o YT.
swietlu, nie wiem jak ustawia się punkty dostępu na iPhone'ach ale jeśli możesz to ustaw streaming poprzez APN internet i wszystko co darmowe w sieci powinno schodzić z pakietu - ja z tym nie miałem problemu (wyjątek - 6300i, która nie obsługiwała streamingu po APN internet). Płatne odcinki seriali itp nadal będą dodatkowo kasowane, o czym już mówił Karlos20.
Markadiusz
-#
-#
 
Posty: 3519
Dołączył(a): 11 lip 2010, o 08:32

Postprzez swietlu » 30 gru 2012, o 19:55

dzięki, po ustawieniu apn internet wszystko działa już dobrze.
swietlu
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 3
Dołączył(a): 29 gru 2012, o 20:12
Lokalizacja: Warszawa
Model telefonu: Iphone 4s
Sieć: Plus

Postprzez ciekawy » 31 gru 2012, o 03:10

Plus wysyła sms z konfiguracją na smartfony po włożeniu karty sim ?
a jak nie to jak można pobrać ustawienia ?
ciekawy
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 2880
Dołączył(a): 24 mar 2012, o 23:23
Lokalizacja: z netu

Postprzez ganc2 » 31 gru 2012, o 04:37

ciekawy napisał(a):Plus wysyła sms z konfiguracją na smartfony po włożeniu karty sim ?
a jak nie to jak można pobrać ustawienia ?
raczej tylko konfigurator online lub bok, plus chyba nie mial komendy smsowej po ktorej przychodzily ustawienia
DREDY NA TERENIE CAŁEJ POLSKI - KONTAKT PW!
ganc2
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 532
Dołączył(a): 1 lip 2006, o 13:18
Lokalizacja: Kołobrzeg
Model telefonu: Blackberry 9700
Sieć: Virgin Mobile & Heyah

Postprzez ciekawy » 3 sty 2013, o 00:31

a są gdzieś podane ustawienia jakie trzeba wprowadzić np ręcznie skoro nie ma sms-a konfiguracyjnego ?
ciekawy
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 2880
Dołączył(a): 24 mar 2012, o 23:23
Lokalizacja: z netu

Postprzez kwistas » 3 sty 2013, o 00:41

http://plus.pl/indywidualna/Pomoc/KonfigurujTelefon/

Wchodzisz w "parametry konfiguracyjne" i tam masz manualną konfigurację.
kwistas
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 914
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 00:51
Lokalizacja: Lublin/Niemce
Model telefonu: Motorola G LTE
Sieć: Plus


Powrót do Sieci komórkowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości