Telekomunikacja jak na dłoni






jak dzwonić z internetu za darmo???

Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.

Moderatorzy: SirmarK, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

jak dzwonić z internetu za darmo???

Postprzez pawelek32 » 14 paź 2005, o 18:34

witam.
czy to prawda że istnieje możliwość dzwonienia z komputera- internetu za darmo???
słyszałem że to możliwe ale nie wiem co i jak....
z poważaniem
pawelek32
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika
 
Posty: 257
Dołączył(a): 4 paź 2005, o 19:46
Lokalizacja: mała wieś
Model telefonu: w810 k700
Sieć: orencz

Postprzez piotrz » 14 paź 2005, o 18:43

jest taka możliwość- np. przez skype'a ale TYLKO na komputer
na domowy/komórkę można dzwonić , ale za 6-20gr za minutę
piotrz
-#
-#
 
Posty: 4303
Dołączył(a): 27 lut 2005, o 16:20
Lokalizacja: Łódź
Model telefonu: nokia 9300, 5210, 6300, HTC TyTn, se w910
Sieć: Era Tak Tak

Postprzez pawelek32 » 14 paź 2005, o 19:22

to znaczy że "druga strona" musi mieć telefon stacjonarny???
z poważaniem
pawelek32
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika
 
Posty: 257
Dołączył(a): 4 paź 2005, o 19:46
Lokalizacja: mała wieś
Model telefonu: w810 k700
Sieć: orencz

Postprzez Przemek » 14 paź 2005, o 20:10

Jest taki program Voip Buster. Wystarczy, że masz mikrofon i możesz dzwonić na stacjonarne, w nowszych wersjach zdaje się, że jest możliwość dzwonienia na komórki, ale tego pewien nie jestem :wink:
Obrazek
Przemek
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3040
Dołączył(a): 13 sie 2005, o 10:20
Lokalizacja: Szczecin
Model telefonu: Nokia 6131 +Kingston 512mb / Samsung E530
Sieć: PlusGSM

Postprzez piotrz » 15 paź 2005, o 10:10

pawelek32 napisał(a):to znaczy że "druga strona" musi mieć telefon stacjonarny???


za darmo druga strona musi mieć internet
za kase można dzwonić i na stacjonarkę , i na komórkę
a program to np.GG 7.0 :)
piotrz
-#
-#
 
Posty: 4303
Dołączył(a): 27 lut 2005, o 16:20
Lokalizacja: Łódź
Model telefonu: nokia 9300, 5210, 6300, HTC TyTn, se w910
Sieć: Era Tak Tak

Postprzez Przemek » 18 paź 2005, o 19:37

Ale żeby dzwonić przez GG musisz najpierw wysłać sms-a a z tego programu co ja korzystam nie potrzeba, jak będzie się miało aktualizację to można bardzo długo rozmawiać za darmoszkę :wink:
Obrazek
Przemek
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3040
Dołączył(a): 13 sie 2005, o 10:20
Lokalizacja: Szczecin
Model telefonu: Nokia 6131 +Kingston 512mb / Samsung E530
Sieć: PlusGSM

Postprzez pawelek32 » 18 paź 2005, o 20:24

weźcie napiszcie po polsku jak można dzwonić za darmo (tak aby młody rolnik {ja} zrozumiał)
filozofujecie jak ksiądz na ogłoszeniach..
z poważaniem
pawelek32
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika
 
Posty: 257
Dołączył(a): 4 paź 2005, o 19:46
Lokalizacja: mała wieś
Model telefonu: w810 k700
Sieć: orencz

Postprzez Przemek » 18 paź 2005, o 20:59

Ja używałem programu VoipBuster. Ściągnij sobie. W ustawieniach musisz wpisać numer kierunkowy dla Polski ( +48 ) potem musisz się zarejesterować i możesz dzwonić...początkowo masz limit połączenia 1min. 30 sek. ale jak ściągniesz aktualizacje albo zdejmiesz jakąś tam blokadę to masz nieograniczony czas dzwonienia, no i musisz mieć mikrofon :-D
Obrazek
Przemek
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 3040
Dołączył(a): 13 sie 2005, o 10:20
Lokalizacja: Szczecin
Model telefonu: Nokia 6131 +Kingston 512mb / Samsung E530
Sieć: PlusGSM

Postprzez htm72 » 24 mar 2009, o 20:37

gdzie dokładnie w których opcjach trzeba wpisać +48?
htm72
Obserwator
Obserwator
 
Posty: 1
Dołączył(a): 24 mar 2009, o 20:35
Lokalizacja: wrocław

Postprzez tomko111 » 24 mar 2009, o 20:43

Przemek, mógłbyś podać szczegóły jak mieć nieograniczoną ilość minut, a nie półtora :D
tomko111
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 1321
Dołączył(a): 7 sie 2007, o 23:07
Lokalizacja: Katowice
Model telefonu: HTC One S
Sieć: Play All Inclusive Internet

Postprzez piotrekkk » 24 mar 2009, o 21:55

nie ma nic za darmo, jest prawie darmo, albo darmowe z ograniczeniami
piotrekkk
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 157
Dołączył(a): 20 lut 2009, o 12:34
Lokalizacja: warmia
Model telefonu: SE 200i
Sieć: Orange

Postprzez tomko111 » 24 mar 2009, o 22:03

piotrekkk, może jakieś szczegóły? prawie darmo też nieźle brzmi. :twisted:
tomko111
-#
-#
Avatar użytkownika
 
Posty: 1321
Dołączył(a): 7 sie 2007, o 23:07
Lokalizacja: Katowice
Model telefonu: HTC One S
Sieć: Play All Inclusive Internet

Postprzez piotrekkk » 25 mar 2009, o 08:28

np usługa onet rebtel, ma opcję połączenia bezpłatne link tu inne takie spamerskie

[ Dodano: 2009-03-25, 08:30 ]
pawelek32 napisał(a):weźcie napiszcie po polsku jak można dzwonić za darmo (tak aby młody rolnik {ja} zrozumiał)
filozofujecie jak ksiądz na ogłoszeniach..


nie chcę mi się pisać po ludzku ;) można wejśc na stronę i poczytać

[ Dodano: 2009-03-25, 08:32 ]
kolejna strona tu

od razu ostrzegam przed ściąganie, nie odpowiadam, jeśli przy okazji ściągniecie jakiegoś wirusa, oprogramowanie typu malware lub adware, ale cokolwiek co nie chcieliście

[ Dodano: 2009-03-25, 08:37 ]
i ostrzegam, że nie są to programy w pełni darmowe;)
piotrekkk
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 157
Dołączył(a): 20 lut 2009, o 12:34
Lokalizacja: warmia
Model telefonu: SE 200i
Sieć: Orange

Postprzez P@olo » 26 mar 2009, o 19:12

Dosyć wyczerpująco opisany temat "darmowych" rozmów jest tutaj
P@olo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 10
Dołączył(a): 28 lis 2005, o 22:39
Lokalizacja: Wieluń
Model telefonu: Lenovo A820
Sieć: Play, Plus

Postprzez widex » 25 maja 2009, o 20:33

widex
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 894
Dołączył(a): 11 lip 2006, o 10:59
Lokalizacja: Brodnica
Model telefonu: HTC Hero
Sieć: Play (Play Fresh)

Następna strona

Powrót do Sieci stacjonarne i Internet

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości