Ok,dziękuje. Na razie 50/50/300 mi przedłużył,następnym razem zakupię 1GB/5 zł żeby przedłużyć . Kody sms 50 mb nie wchodzą,ale spróbuję metodę emaila na play 24 z www.Karlos20 pisze: ↑18 lut 2024, 11:15Co Wy z tym schodzeniem?
Przypomnę, jak to działa.
MB a także minuty i smsy z kodów i pakietów (tych droższych) wpadają do jednego salda i są jednolitą ilością MB/GB oraz minut i smsów, które zmieniają swoją ważność lub nie gdy jest ona dłuższa niż 7 dni za friko lub 31 dni przy odpłatnych paczkach min/sms/MB - 100/100/100 za 9zł lub 300/300/300 za 19zł lub 500/500/500 za 29zł > https://ocdn.eu/special/Faktmobile/2024 ... lda%29.pdf
albo
0,5GB za 4zł, 1GB za 5zł, 2GB za 9zł, 4GB za 15 zł oraz 10GB za 25zł > https://ocdn.eu/special/Faktmobile/2024 ... Mobile.pdf
Osobno z kolei są rozliczane pakiety za 3zł (50/50/250) i 9 zł (300/300/300) i to one lub środki starszego typu nieprzedłużone tymi droższymi pakietami lub kodami z Faktu niewykorzystane przepadają, pomimo ich widoczności jako całość na saldzie *106# jak i pod *102# / *107# / *109#. Uważajcie na nie, bo można się przejechać.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Coś dziwnego się dzieje w Fakcie bo wczoraj i dzisiaj przy próbie nawiązania połączenia z numerem w tej sieci otrzymałem komunikat "nie ma takiego numeru"
Po wyłączeniu telefonu komunikat zmienił się na "przepraszamy numer w tej chwili nie odpowiada"
Po wyłączeniu telefonu komunikat zmienił się na "przepraszamy numer w tej chwili nie odpowiada"
Mam fresha znajomi informują mnie że czasem słyszą nie ma takiego nr,
innym razem abonent wybranego nr nie przyjmuje połączeń przychodzących, wybrany nr jest nie dostępny itp, nie mam przekierowań! może play tak już ma...
innym razem abonent wybranego nr nie przyjmuje połączeń przychodzących, wybrany nr jest nie dostępny itp, nie mam przekierowań! może play tak już ma...
To się może zdarzyć przy skakaniu telefonu między siecią macierzystą a roamingową, a także przy korzystaniu z WiFi Calling (choć problemu z VoLTE też nie można wykluczyć).
rozwiazanie sprawdzone dzisiaj:
- doladowanie poprzez www dowolna kwota, podany adres email
- po doladowaniu wyslany wczorajszy kod
- dziala
- doladowanie poprzez www dowolna kwota, podany adres email
- po doladowaniu wyslany wczorajszy kod
- dziala
@zyggi358
W jakim celu było doładowanie? Bez niego kod nie zadziałałby?
W jakim celu było doładowanie? Bez niego kod nie zadziałałby?
nie mialem dostepu do konta dla tego numeru, doladowanie mialo na celu dopisanie adresu email - tak jak wczesniej pisalem na trop naprowadzil mnie nowy dla mnie numer w fakcie ktory po migracji musialem doladowac by uzyskac roczna waznosc konta i wlasnie na tym numerze nie bylo problemu z aktywacja bonusow
podsumowujac - nie chcesz/nie mozesz sie zalogowac do konta - doladuj 5pln i podaj email podczas doladowania a problem zniknie...do czasu nastepnego problemu
podsumowujac - nie chcesz/nie mozesz sie zalogowac do konta - doladuj 5pln i podaj email podczas doladowania a problem zniknie...do czasu nastepnego problemu
Pytanie z ciekawości.
Ile minut i smsow nachapaliscie z kodów z gazetek? Mamy jakiegoś rekordziste?
Ile minut i smsow nachapaliscie z kodów z gazetek? Mamy jakiegoś rekordziste?
Ja dopiero od miesiąca zbieram, także ten... wcześniej nie znałem tej taryfy i tych kodów niestety
Mam trzy pytania odnośnie tego najtańszego pakietu 50/50/250 za 3 zł. na 30 dni.
Z tego co czytałem to ten pakiet "nie jest przedłużalny i nie przedłuża".
1. Rozumiem że kody z gazety nie przedłużają (czas ważności). Niewykorzystane środki z pakietu za 3 zł. "wyparowują" po 30 dniach.
2. A jeśli mamy ten pakiet za 3zł. i w 30 dniu, kupimy następny pakiet za 3zł. to niewykorzystane minuty/sms/MB przejdą (zsumują się) na nowy pakiet 3 złotowy?
3. Z tego co czytałem to tylko ten pakiet 100/100/100 za 9 złotych mógłby przedłużyć ten pakiet za 3 zł.
Szkoda.
1. Rozumiem że kody z gazety nie przedłużają (czas ważności). Niewykorzystane środki z pakietu za 3 zł. "wyparowują" po 30 dniach.
2. A jeśli mamy ten pakiet za 3zł. i w 30 dniu, kupimy następny pakiet za 3zł. to niewykorzystane minuty/sms/MB przejdą (zsumują się) na nowy pakiet 3 złotowy?
3. Z tego co czytałem to tylko ten pakiet 100/100/100 za 9 złotych mógłby przedłużyć ten pakiet za 3 zł.
Szkoda.
,,SINPELO,,,Ja mam wszystkiego po 1000 ,wierzysz mi ?!? 🥴🥴 A tak wogule ,to może każdy z nas napisze jakie sposoby i triki zna w Fakcie ,jeśli są ,lub też innej taryfie itp..Opisze to tutaj albo odrazu wyśle do firmy Play ?!? Może coś takiego wymyślimy ?! Co ty wy na to ,?!?
W jaki sposób należy doładować? Przez aplikację www czy mobilną?
Zakładam, że doładowania w inny sposób nie odblokują logowania e-mailem.
Przykłady pierwsze z brzegu:
1. 1 066/633/4 514,73
2. 1 004/386/15 705,46
3. 1 068/1 064/5 034,85
Wartości nie muszą być wyznacznikiem ilości wysłanych kodów, bo można przedłużać środki z "droższych" pakietów, 20 GB z ręcznie aktywowanego BzP, SMS-y (może też minuty? ktoś sprawdzi?) z pakietu nielimitowanych SMS-ów za 9,- zł (wówczas system pokaże 2 678 400 SMS-ów + otrzymane z kodów? czy bez nich?) oraz różni użytkownicy w różny sposób zużywają środki.
W powyższych przykładach są MB z BzP w pkt.2. Reszta jest efektem manii zbieractwa.
Gdyby nie zużycie i gapiostwo (utrata uzbieranych) mogłoby być powyżej 2 000/2 000/10 400.
Teoretyczny rekordzista, bez zużycia i bez dodawania przedłużalnych pakietów, mógłby mieć 4 570/4 570/22 850. Oferta wystartowała 11 czerwca 2015.
1. Nic nie przedłuża "tańszych" pakietów w każdej kategorii. One są nieprzedłużalne. Zawsze znikają po dniu swojej ważności (wyparowują).ZielonySmok pisze: ↑20 lut 2024, 21:08Mam trzy pytania odnośnie tego najtańszego pakietu 50/50/250 za 3 zł na 31 dni.
1. Rozumiem że kody z gazety nie przedłużają (czas ważności). Niewykorzystane środki z pakietu za 3 zł. "wyparowują" po 31 dniach.
2. A jeśli mamy ten pakiet za 3zł. i w 31 dniu, kupimy następny pakiet za 3zł, to niewykorzystane minuty/sms/MB przejdą (zsumują się) na nowy pakiet 3 złotowy?
Pakiet 50/50/250 za 3,- zł należy do "tańszych" i jest ważny 31 dni.
2. Nie. Nie zsumują się środki z pakietu 50/50/250. Patrz pkt.1.
Za to nowy pakiet 50/50/250 za 3,- zł przedłuży uzbierane środki z "droższych" przedłużalnych pakietów i kodów z gazety.
3.. Nie mógłby przedłużyć i nie przedłuży. Patrz pkt.1.
doladowywalem przez www
babciagienia1p pisze: ↑19 lut 2024, 16:57...Rzeczywiście, na "trefnym" numerze nie miałam dopisanego e-maila oraz miałam inny, niż na pozostałych, numer kontaktowy. Ujednoliciłam. Na wszystkich numerach mam ten sam e-mail i ten sam numer kontaktowy. Operator numeru kontaktowego jest inny niż P4. Numery są zarejestrowane na - trzy - różne PESEL-e.
@zyggi358
Wielkie podziękowania za dociekliwość.
Możliwe, że już nie trzeba mieć dopisanego e-maila, bo w nocy coś grzebali.
O godz. 03:00 - na wszystkich numerach - wracał komunikat "Przepraszamy! Operator nie aktywował pakietu". Po godz. 05:00 bonusy przyszły błyskawicznie na wszystkich numerach.
Kiedyś miałem po ~700-800 minut wyłącznie za kody na każdym z dwóch (wówczas) numerów. W dniu "czyszczenia kont", kiedy te pieczołowicie zbierane minuty przepadły... zabolało. Od tej pory traktuję to wyłącznie jako zabawę, bez "robienia na rekord". Lepiej się korzysta i, o dziwo, nigdy mi nie brakuje minut, bo po prostu wbijam kod na kilka numerów i równoważę zużycie.
Na wielogodzinną rozmowę mam NL za 1zł w OFnK
Dzisiaj kod na smsy zadziałał gładko ale czy to zasługa dopisanego wczoraj e-maila trudno powiedzieć.
Wszystko będzie wiadomo w dniu jutrzejszym ,czy dalej zabawa i tragedia ,czy normalność
Ja poprosiłek Konsultanta ,aby mi dopisał e-maila do jednego z nr do którego może i nawet nie miałem dopisanefo , również jutro zobaczymy , a na innych nr tel miałem e-maila pizdrawiam