Użytkownik
Ranga
Spamer ;)
Model telefonu
S21 5G
Sieć
PLAY
Ta stacja, dość świeża, nie ma jeszcze pomiarów w SI2PEM ani w krakowskim BIPie, więc możliwe, że działa póki co na pół gwizdka. Szkoda, że nie masz jej zdjęć.user14 pisze: ↑13 lis 2023, 01:18- przy górnym parkingu całkowicie wysiada zasięg Orange i T-Mobile, ale Play zaczyna hulać w pięciu kreskach na LTE, jest tam BTS KRA7140 i zasięg z niego jest taki świetny (ironia), że sięga może max 100m, do głównej bramy Zoo (wydaje mi się, że to jakaś mikrokomórka, anteny wyglądają tam bardzo nietypowo).
Ja tam byłem początkiem sierpnia także ta stacja dopiero startowała, sam ją zgłaszałem do bazy . Wtedy ta stacja wyglądała tak: mały murowany komin (wielkość pewnie podobna do piętrowego domu), po dwóch przeciwnych stronach dwie anteny jak w mikrokomórkach, takie tuby, do tego antena jak odbiorcza LTE do użytku domowego (ten taki trójkąt) z logiem Playa. Ona była najwyżej, skierowana w kierunku centrum Krakowa. Wszystko połączone kabelkami do małej skrzynki (mniejszej niż zwykle na BTSach) z napisam: KRA7140. Żadnych radiolinii tam nie widziałem. Zdjęcia niestety nie mam. Możliwe, że to jakaś retransmisja. Przy samej stacji 5 kresek, ale pobieranie speedtestem między 5, a 10 mbps, także słabo. 100 metrów od stacji w każdą stronę zasięg zaczynał słabnąć, a 200 metrów od stacji nie było go w ogóle. Także w Zoo zasięg z Playa z tej stacji tylko był przy samej bramie. W głębi Zoo już NetWorkS! lepiej sobie radził, mimo iż też go praktycznie nie było, to czasem ta jedna kreska 2G chociaż wskoczyła.kozien70 pisze: ↑13 lis 2023, 12:49Ta stacja, dość świeża, nie ma jeszcze pomiarów w SI2PEM ani w krakowskim BIPie, więc możliwe, że działa póki co na pół gwizdka. Szkoda, że nie masz jej zdjęć.user14 pisze: ↑13 lis 2023, 01:18- przy górnym parkingu całkowicie wysiada zasięg Orange i T-Mobile, ale Play zaczyna hulać w pięciu kreskach na LTE, jest tam BTS KRA7140 i zasięg z niego jest taki świetny (ironia), że sięga może max 100m, do głównej bramy Zoo (wydaje mi się, że to jakaś mikrokomórka, anteny wyglądają tam bardzo nietypowo).