Cześć. Do tej pory wynajmowałem mieszkanie w Wawie ale przydałoby się zastanowić nad kupnem bo jednak wynajmowanie całe zycie rownież nie jest takie dobre. Z dziewczyną powoli rozglądamy się za nowym lokum. Nie chcemy kupować mieszkania na Bielanach czy na innym zadupiu, interesuje nas coś bliżej. Jakie mniej więcej okolice możecie polecić?
- Tu można pisać o wszystkim w jakikolwiek sposób - ale bez używania wulgaryzmów i obrażania innych.
Bemowo, Mokotów całkiem spoko tylko strasznie drogie.
Blisko metra, niezła komunikacja z centrum:
https://youtu.be/a2CEnyJMeMg
https://youtu.be/a2CEnyJMeMg
Wola, Mokotów czy Wilanów. Może jest drożej ale sa bardzo dobrze skomunikowane z resztą Warszawy oraz jest tam spokojnie. Stawiałbym raczej na mieszkanie nowe a nie z rynku wtórnego. Ceny wcale się tak bardzo nie różnią. Mieszkania nowe są wprawdzie trochę droższe ale jest to już lepsza technologia i taniej jest to ogrzać, czynsz jest niższy tak więc zaoszczędzisz sporo na rachunkach.
Ciekawa inwestycja jest realizowana na ---wymoderowano-Remington---. Brat jest obecnie na etapie finalizowania kupna mieszkania. Jeśli Cię interesuje to zobacz sobie.
Ciekawa inwestycja jest realizowana na ---wymoderowano-Remington---. Brat jest obecnie na etapie finalizowania kupna mieszkania. Jeśli Cię interesuje to zobacz sobie.
To mądry człowiek ? pomyślał Iwan ? Trzeba przyznać, że wśród inteligentów także trafiają się wyjątkowo mądrzy ludzie, nie da się temu zaprzeczyć.
Ja mieszkam na Wierzbnie blisko metra i polecam.
Jest tutaj bardziej kameralnie, tzn. w mojej okolicy nie ma takich blokowisk co odczuwamy jak teraz córka poszła do szkoły. Nie ma zmian i są tylko 2 klasy pierwsze a słyszałem że potrafi być czasem ponad 10 klas pierwszych.
Oczywiście wszystko zależy od kasy i priorytetów. Jeżeli ważniejsza jest lokalizacja to kupisz mniejsze mieszkanie. Jeśli większe mieszkanie to w dalszej lokalizacji chyba że jesteś w stanie wyłożyć pół bańki to nie ma problemu. No i jeszcze kwestia, stare czy nowe budownictwo.
Jest tutaj bardziej kameralnie, tzn. w mojej okolicy nie ma takich blokowisk co odczuwamy jak teraz córka poszła do szkoły. Nie ma zmian i są tylko 2 klasy pierwsze a słyszałem że potrafi być czasem ponad 10 klas pierwszych.
Oczywiście wszystko zależy od kasy i priorytetów. Jeżeli ważniejsza jest lokalizacja to kupisz mniejsze mieszkanie. Jeśli większe mieszkanie to w dalszej lokalizacji chyba że jesteś w stanie wyłożyć pół bańki to nie ma problemu. No i jeszcze kwestia, stare czy nowe budownictwo.
Okolice Wierzbna mogę polecić, fajny klimat.
ile tys przeciętnie kosztuje mieszkanie w waw ?
Wierzbno jak najbardziej Właśnie pisząc Mokotów miałem na myśli okolice Wołowskiej na wschód. Sam mogę polecić
ile kosztuje przeciętne mieszkanie w Warszawie ?
Wołoskiej!VIP-Card pisze:okolice Wołowskiej
albo warszawskiego mordoru ,
mi się podoba nazwa ulicy poDstępu , bez d się prawidłowo pisze ale tak mi się kojarzy ,
za ile kupujecie te mieszkania w stolicy, taniej niż 500 000 ?
mi się podoba nazwa ulicy poDstępu , bez d się prawidłowo pisze ale tak mi się kojarzy ,
za ile kupujecie te mieszkania w stolicy, taniej niż 500 000 ?
Warszawa tania nie jest i raczej nigdy nie bedzie bo coraz więcej osób się tutaj przeprowdza, szuka sobie mieszkania. Może i drogo kupujesz ale za to potem możesz drogo sprzedać. Zarobki są również wyższe.Zresztą wskaż mi jakieś tanie większe miasto w Polsce?
W przypadku ---wymoderowano-Remington--- ceny za m2 oscylują w granicach 7000 zł.Nie jest to tak dużo jak na ten region Warszawy, który co jak co ale należy do dość prestiżowych.
W przypadku ---wymoderowano-Remington--- ceny za m2 oscylują w granicach 7000 zł.Nie jest to tak dużo jak na ten region Warszawy, który co jak co ale należy do dość prestiżowych.
To mądry człowiek ? pomyślał Iwan ? Trzeba przyznać, że wśród inteligentów także trafiają się wyjątkowo mądrzy ludzie, nie da się temu zaprzeczyć.
Moim zdaniem pół miliona zł to takie optimum obecnie. Znaczy za ćwierć mieszkanie będzie albo do kapitalnego remontu, albo w stanie surowym, więc prawie na jedno wychodzi. I to wcale o jakiś mega wypasionych lokalizacjach nie mówię.
Choć jak ktoś mnie wyprowadzi z błędu (jeżeli w nim tkwię), to będę bardzo wdzięczny.
Choć jak ktoś mnie wyprowadzi z błędu (jeżeli w nim tkwię), to będę bardzo wdzięczny.
moim zdaniem nie warto kupować mieszkania w Warszawie, czasem lepiej kupić w innej miejscowości większe albo tańsze o tym samym standardzie, no chyba, że się naprawde dobrze zarabia od 7000 zł wzwyż to ok
Odradzam rynek wtórny Mokotów, ze względu na niski standard mieszkań, problemy z parkowaniem, brak wind. Rzeczywiście lepiej postawić na okolice i osiedla typu ---wymoderowano-Remington---, ceny mieszkań o wiele niższe a standard rewelacyjny.
Czynsz w nowym niższy?Optek pisze:Mieszkania nowe są wprawdzie trochę droższe ale jest to już lepsza technologia i taniej jest to ogrzać, czynsz jest niższy tak więc zaoszczędzisz sporo na rachunkach.
Ciekawe. Mam mieszkanko w bloku z płyty z 60's, czynsz na poziomie 400pln za 2osoby, tanio motzno.
Czynsz w nowym budownictwie to >800pln. A to się moim zdaniem nie opłaca wcale, mieć mieszkanie własnościowe a płacić czynsz+ rachunki po 1200. Prawie jak wynajem...
Ja bardzo lubię Powiśle
Jeśli mowa o upodobaniach to ---wymoderowano-Remington---Wola jest miejscem gdzie mogłabym zamieszkać, wszędzie blisko, ładne nowoczesne osiedle w starej, historycznej dzielnicy.
misiek303 pisze:Cześć. Do tej pory wynajmowałem mieszkanie w Wawie ale przydałoby się zastanowić nad kupnem bo jednak wynajmowanie całe zycie rownież nie jest takie dobre. Z dziewczyną powoli rozglądamy się za nowym lokum. Nie chcemy kupować mieszkania na Bielanach czy na innym zadupiu, interesuje nas coś bliżej. Jakie mniej więcej okolice możecie polecić?
a ja polecam żoliborz, zdecydowanie
Warszawa to obecnie jeden wielki plac budowy. O ile w ofertach na Bielanach i Białołęce można przebierać o tyle jest tam pewien problem z szybkim dojazdem do centrum, bo trzeba korzystać z linii autobusowych, później ewentualnie z metra. Zajmuje to sporo czasu.
Dobrą dzielnicą do zamieszkania jest np Wilanów. Sprawdźcie sobie jeszcze ---wymoderowano-Remington--- - mieszkania są na etapie budowy. Ceny zaczynają się od około 7 tys za 1 m kw. Bez dwóch zdań zaletą jest dogodna lokalizacja, sprawna infrastruktura komunikacyjna z resztą miasta. Możliwość mieszkania w spokojnej okolicy, stosunkowo blisko centrum.
Dobrą dzielnicą do zamieszkania jest np Wilanów. Sprawdźcie sobie jeszcze ---wymoderowano-Remington--- - mieszkania są na etapie budowy. Ceny zaczynają się od około 7 tys za 1 m kw. Bez dwóch zdań zaletą jest dogodna lokalizacja, sprawna infrastruktura komunikacyjna z resztą miasta. Możliwość mieszkania w spokojnej okolicy, stosunkowo blisko centrum.