Cześć,
poszukuję pomocy w doborze telewizora w rozmiarze 40'-43' choć nie wykluczam również 49'. Budżet: ok. 1500 zł
Wymagania:
- rozdzielczość HD, 4K z tego co się orientuje jest zbędne
- SmartTV z wbudowaną przeglądarką Internetową (Zdarzają się takie telewizory, które mają poinstalowane różne aplikacje, łączą się z Internetem a nie mają jednej podstawowej: przeglądarki)
- by była możliwość oglądania filmów z pendrive - obsługa popularnych formatów .avi, .mkv, .mp4 itp.
-
Najważniejsze: aby podczas oglądania meczów, obraz był płynny, piłka nie zostawiała smug.
Kiedyś przy opisach telewizorów można było sprawdzić częstotliwość odświeżania, która była podawana w Hz - teraz raczej to rzadkość. Każda marka wprowadziła jakieś swoje jednostki jak np. PPI, QPI, PMI.
W sklepach/Internecie jest tego mnóstwo i ciężko coś wybrać.
Może podpowiecie, na co zwracać uwagę?
Jak ja się przygotowuje do zakupu?
Standardowo, poczytałem trochę w sieci. Wyszło na to, że jeśli chcę cieszyć się płynnym obrazem podczas meczów, telewizor powinien mieć minimum 400 Hz.
Liczę, że znajdzie się jakiś fachowiec, który mi coś podpowie
Dziewczyna już mi zapowiedziała, że nie pójdzie ze mną do sklepu bo planuję zgrać mecz w jakości HD na pendrive i sprawdzić jakość obrazu w sklepie typu EuroAGD, MediaMarkt, Saturn.
Tak wiem, trochę taka polska cebula ale wolę cebulować niż potem żałować wydanych pieniędzy.
Pomożecie?
Z góry dzięki!
Pozdrawiam,
Karol