Telekomunikacja jak na dłoni






Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Uwagi dotyczące serwisu - propozycje zmian, zauważone błędy, itp. Także komunikaty administratorów forum.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez Konoko » 6 cze 2017, o 10:43

Od 2 dni zaczęło źle wyświetlać strony na forum telepolis. Chyba się to nazywa "skalowanie??" ale może coś nie tak pamiętam. Objawy są takie, że środek ekranu jest pusty a cała tabela z postami przesunięta w prawo za reklamy . Charakterystyczne jest też to że np w Tabeli w dziale np"Oferta prepaid i mix" pod wyrazami "ważne tematy" jest "ostatni post" ; to samo pod wyrazem "wątki" jest "ostatni post".
Dane przez kogo i kiedy był napisany ostatni post w wątku wyświetla się w kolumnie "odpowiedzi" pod liczbą.
laptop, windows,firefox nic w ustawieniach nie zmieniałem; inne strony wwwi inne forum działają dobrze.
Konoko
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 313
Dołączył(a): 5 maja 2016, o 10:42

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez p2225 » 6 cze 2017, o 10:44

U mnie tylko na telefonie. Na komputerze wszystko jest ok
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4643
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 19:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez matteo » 6 cze 2017, o 11:04

Konoko napisał(a):Od 2 dni zaczęło źle wyświetlać strony na forum telepolis. Chyba się to nazywa "skalowanie??" ale może coś nie tak pamiętam. Objawy są takie, że środek ekranu jest pusty a cała tabela z postami przesunięta w prawo za reklamy . Charakterystyczne jest też to że np w Tabeli w dziale np"Oferta prepaid i mix" pod wyrazami "ważne tematy" jest "ostatni post" ; to samo pod wyrazem "wątki" jest "ostatni post".
Dane przez kogo i kiedy był napisany ostatni post w wątku wyświetla się w kolumnie "odpowiedzi" pod liczbą.
laptop, windows,firefox nic w ustawieniach nie zmieniałem; inne strony wwwi inne forum działają dobrze.



potwierdzam, mam to samo
matteo
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
 
Posty: 513
Dołączył(a): 25 lis 2008, o 18:36
Lokalizacja: raz Kraków, raz Szanghaj
Pochwały: 8
Model telefonu: iPhone X 256GB + Huawei P20 Pro
Sieć: T-Mobile, China Unicom

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez jarekt » 6 cze 2017, o 12:01

Pomaga wyłączenie (OFF) JavaScript'u na te wszystkie obecne bolączki.

---edit---
wcześniej miałem literówkę i napisałem "Pomaga włączenie" ale i tak widzę nikt nie zauważył :)
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1903
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 15:19

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez negra » 6 cze 2017, o 17:06

Co na to Admin ?
negra
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 325
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 16:21
Lokalizacja: Polska
Model telefonu: Honor 8
Sieć: A2Mobile , Klucz Mobile

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez muchakk » 6 cze 2017, o 20:02

Mam podobne problemy jak wszyscy wyżej. Jakaś reklama cuda robi z stroną. Byliście jedynym serwisem gdzie nie blokowałem reklam. Niestety właśnie musiałem włączyć blokowanie bo inaczej nie da się korzystać z serwisu.

Edit:
Jako, że was lubię wziąłem wasze konto premium :).
Ostatnio edytowano 6 cze 2017, o 20:22 przez muchakk, łącznie edytowano 1 raz
Szukasz zaproszenia do FOLX'a? Skorzystaj z mojego kodu :) 73284903 :)
muchakk
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1069
Dołączył(a): 23 wrz 2007, o 22:00
Lokalizacja: a kto pyta?
Pochwały: 15
Model telefonu: Huawei Ascend Mate7, Lenovo P2
Sieć: Plus Biznes, Orange BIZ

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez negra » 6 cze 2017, o 20:10

Zrobię to samo po raz pierwszy na tym Forum.
negra
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 325
Dołączył(a): 18 maja 2008, o 16:21
Lokalizacja: Polska
Model telefonu: Honor 8
Sieć: A2Mobile , Klucz Mobile

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez bed » 20 cze 2017, o 09:46

Jak tam idzie naprawa błędu? Bo dalej wyświetla się błędnie... :(
bed
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1602
Dołączył(a): 25 paź 2009, o 01:33
Lokalizacja: Rzgów (Łódzkie)
Sieć: LTE+WCDMA

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez Rogi » 20 cze 2017, o 15:00

Oprócz tego, że ciągle wylogowuje to działa dobrze.
Rogi
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
Avatar użytkownika
 
Posty: 110
Dołączył(a): 23 sty 2009, o 22:56
Pochwały: 3

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez p2225 » 24 cze 2017, o 19:10

Czy tylko u mnie dzisiaj po zalogowaniu na forum normalnie przenoszony jestem na główną stronę telepolis.pl, a na górze jak zwykle zielony baner "Za chwilę nastąpi przekierowanie..." ale przekierowanie jednak nie następuje?
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4643
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 19:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez Morvius » 27 cze 2017, o 11:26

Mam tak na pc od zawsze i robię to szybciej ręcznie klikając
"forum".
Klasyczny obserwator wątku. :smt006
Morvius
Junior Admin
Junior Admin
Avatar użytkownika
 
Posty: 2917
Dołączył(a): 4 kwi 2013, o 12:12
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 87
Model telefonu: Samsung S7 EDGE; Huawei P9
Sieć: Fioletowy Turbo Kisiel

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez p2225 » 27 cze 2017, o 12:26

Teraz już działa. :P
p2225
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4643
Dołączył(a): 28 cze 2014, o 19:00
Lokalizacja: Zielona Góra
Pochwały: 1
Model telefonu: LG G6
Sieć: Orange, Nju

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez goral2099 » 27 cze 2017, o 19:22

Też tak mam od jakiegoś czasu. Loguje się z forum, trafiam na główną stronę portalu z komunikatem, że zaraz zostanę przekierowany na forum...po czym następuje odświeżenie głównej strony portalu. I tyle. Też się w sumie już do tego przyzwyczaiłem i klikam na forum. No ale tak być chyba nie powinno. :)
goral2099
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1328
Dołączył(a): 16 lip 2013, o 13:39
Lokalizacja: GD/SZY
Pochwały: 8
Model telefonu: ASUS ZENFONE 3 ZOOM S, GPD G5A
Sieć: A2, Play, BDI, OFnK

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez forum_tg » 30 cze 2017, o 05:56

żeby nie zaśmiecać napiszę w tym temacie:
można założyć ograniczenia w pisania postów dla nowych użytkowników? np. przez miesiąc max 1 lub dwa dziennie ? ostatnio robi się strasznie dużo nowych tematów spamerskich.
forum_tg
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1011
Dołączył(a): 2 lis 2010, o 20:27
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 3
Model telefonu: LG dual SIM
Sieć: Play, Orange

Re: Czy komus zle dziala telepolis.pl ?

Postprzez Konoko » 21 sie 2017, o 14:03

od kilku dni nie działa powiadomienia(email) o odpowiedzi w obserwowanych wątkach.
Konoko
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
 
Posty: 313
Dołączył(a): 5 maja 2016, o 10:42

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TELEPOLIS.PL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość