Telekomunikacja jak na dłoni






budzik

Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

budzik

Postprzez jarek198867 » 27 kwi 2015, o 06:48

Witam,

Nie wiem czy to ma znaczenie ale jestem posiadaczem LG G3. Chodzi o budzik, trochę dziwna sprawa. Nastawiłem go na 5.10. Nie dzwonił o tej godzinie. Zadzwonił dopiero jak go odblokowałem o 5.29. Nie włączałem drzemek bo mam ustawione na 5 min to musiałbym 3-4 razy drzemkę włączać. Przynajmniej raz bym pamiętał. Na początku myślałem, że zamiast 5.10 dzwonił 5.29 ale myślę że zadzwonił bo odblokowałem go. Jakbym go nie odblokował to pewnie by nadal nie dzwonił.

Miał ktoś podobną sytuację? O co może chodzić? Do tej pory mi się to nie zdarzyło. Ogólnie mam tak w tel, że jak go odblokuję to on aktualizuje godzinę. Np odblokowuję go i jest godz 10.45 a za pół sekundy pokazuje się 11.18 (tak przykładowo). Ale to było tak od początku i budzik zawsze dzwonił.

Jakieś pomysły?

Z góry dzięki
jarek198867
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 12:20

Re: budzik

Postprzez bazooka » 27 kwi 2015, o 07:01

Jaki budzik, jaka aplikacja, systemowa :?:
bazooka
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2253
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 10:10
Pochwały: 29
Model telefonu: Honor 8 [FRD-AL10], Andek 7, DSA
Sieć: Play FnK + Orange FnK

Re: budzik

Postprzez jarek198867 » 27 kwi 2015, o 07:05

Budzik systemowy
jarek198867
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 12:20

Re: budzik

Postprzez bazooka » 27 kwi 2015, o 07:44

W takim razie pytanie pozostaje dla użytkowników Twojego modelu telefonu, bo nie przypominam sobie, żeby systemowy budzik nie pracował po wyłączeniu ekranu, aby jakimś cudem zegar Androida nie aktualizował godziny w fazie uśpienia - no chyba, że używasz jakiś apek wyłączających, choć nie pasuje mi to w kontekście budzika systemowego.
Jeśli nikt nie odezwie się z użytkowników LG G3 napisz, czy telefon czasami nie posiada jakiegoś trybu oszczędności, lub opcji ustawień aplikacji chronionych :?:
bazooka
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2253
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 10:10
Pochwały: 29
Model telefonu: Honor 8 [FRD-AL10], Andek 7, DSA
Sieć: Play FnK + Orange FnK

Re: budzik

Postprzez jarek198867 » 27 kwi 2015, o 07:54

Nie mam pojęcia. Nic nie włączałem. Zresztą nastawiłem potem budzik jeszcze raz na inną godzinę i dzwonił. Niedobrze, jak budzik sam zaspał. Co lepsze to śniło się się, że zaspałem do roboty bo budzik mi dzwonił po 8 :D Gdybym nie odblokował go to pewnie do tej godz bym spał. A wracając do tematu to w ustawieniach nic nie zmieniałem ostatnio. A jeśli chodzi o ustawienia oszczędności bądź chronienie aplikacji to w ogóle nie zmieniałem. Może jakąś jednorazową zawiechę złapał. Ale już co jak co, ale budzik to powinien działać sprawnie
jarek198867
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 12:20

Re: budzik

Postprzez bazooka » 27 kwi 2015, o 08:01

To sprawdź to jutro z rana, przez nocy miej włączony telefon, a drugi budzik awaryjny obowiązkowo.
Żona miała raz podobnie - zaczęła ustawiać dwa urządzenia na budzenie: telefon i tableta :)
bazooka
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2253
Dołączył(a): 5 gru 2013, o 10:10
Pochwały: 29
Model telefonu: Honor 8 [FRD-AL10], Andek 7, DSA
Sieć: Play FnK + Orange FnK

Re: budzik

Postprzez jarek198867 » 27 kwi 2015, o 08:07

No też tak zamierzam zrobić. Ale tel mam już z miesiąc czyli ok 20 razy mnie budził. I zawsze było ok. Jak ma raz na jakiś czas zwariować to chyba trzeba kupić tradycyjny budzik :D Ok, dzięki wielkie za odpowiedzi.
jarek198867
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 12:20

Re: budzik

Postprzez Niezgodna7 » 27 kwi 2015, o 09:53

Kup stojący budzik na baterię (1 paluszka), nie dość że będzie lepiej widoczny, to zapewni awaryjne dzwonienie
:- )
PS. A z aplikacji wyłącz zegar, może to pomoże na czas wewnętrzny, bo takie ,,aktualizacje" są niedopuszczalne po odblokowaniu.
Niezgodna7
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4006
Dołączył(a): 29 paź 2011, o 13:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 108
Model telefonu: Prestigio 5504 i b25
Sieć: Mechaniczna Wredna Pomarancza i Klucz NET

Re: budzik

Postprzez jarek198867 » 27 kwi 2015, o 10:13

Ja myślałem, żeby ręcznie ustawić zegar, a nie żeby pobierał z sieci. Ale z drugiej strony cenię sobie, że zegar mi zawsze działa dobrze. Ani się nie spieszy ani nie późni. Zastanawiałem się czy instalacja innego budzika wyeliminowałaby problem. Kurcze, tylko ciężko sprawdzić o co chodzi, bo zdarzyło się to raz na miesiąc. Będę nastawiał po dwa budziki i zobaczę czy problem będzie występował
jarek198867
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 7 kwi 2015, o 12:20

Re: budzik

Postprzez Niezgodna7 » 27 kwi 2015, o 10:46

A daj spokój z tą siecią. Wyłącz to, zegar sam dobrze chodzi. Bez przesady, atomu Ci nie potrzeba
:- D
..ale rób jak chcesz - to Twoje budzenie /nie
Niezgodna7
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 4006
Dołączył(a): 29 paź 2011, o 13:10
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 108
Model telefonu: Prestigio 5504 i b25
Sieć: Mechaniczna Wredna Pomarancza i Klucz NET


Powrót do LG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość