No to jedziemy...
motov3 pisze:- Rozmowy, Sms, Mms, Internet - bez najmniejszego problemu
To potrafiły telefony kilka lat temu. Moja też potrafi o ile się nie wyloguje z sieci
motov3 pisze:- GPS + darmowa NAVI na caly swiat (nota bene dosc dobra) bez problemu
Korzystasz z tej nawigacji? Bo ja już dziesiątki razy pisałem, że Here Drive+ jest kulawa i źle prowadzi. Dookoła albo według sobie znanego algorytmu. I wiem, co to są trasy krótkie, szybkie, optymalne + opcje jak unikanie autostrad lub też nie unikanie ich...
motov3 pisze:- Pelny Pakiet Microsoft Office z opcja tworzenia dokumentow na smartfonie - zaden problem
Który jest szybciej rozwijany przez Microsoft na Androidzie. Jest bo jest ale do dobrego to mu trochę brakuje. Chociaż dokumenty to wygodniej tworzyć na kompie. Anyway do przeglądania jest całkiem ok.
motov3 pisze:- Kopia danych, zdjec, filmow, sms, mms-ow na OneDrive (blisko 125GB powierzchni)
Nie wiem, nie korzystam z OneDrive, mam Dropboxa.
motov3 pisze:- Natywny klient E-mail - dosc sprawny, z Push
A mogę sobie zainstalować innego klienta poczty?
motov3 pisze:- Rola przenosnego Routera / hotspota WIFI tez zaden problem
Dostępny od Androida 2.3.x. Działa poprawnie w jednym i drugim systemie.
motov3 pisze:Cala reszta zalezy od aplikacji, ktorych nie brakuje. Napisz prosze co rozumiesz przez stwierdzenie, ze Android da mi wiecej ? Smialo. Chetnie sie odniose
No jednak brakuje... Dalej nie ma licznika połączeń tylko Czujnik Danych. A mi potrzebny z podziałem na przychodzące i wychodzące (dane, wifi, sms, rozmowy). Mimo abonamentu bez limitu chcę mieć taką apkę. Nie zauważyłem analizatora sieci Wi-Fi. Brak zbędnego bajeru jak wykrywacz metali. Bo niby bajer ale pod ścianą wskazał mi kabelki od prądu jako, że nie miałem dedykowanego detektora kabli (bo Bosch raczył rzucić działanie).
Ale ogromnym plusem Lumii i Windowsa jest to, że mogę w kosmos wywalić Facebooka i telefon nie integruje się z tym śmieciem tak jak Androidy.
motov3 pisze:Od tego jest opcja Korektora dzwieku. Bez problemu jestes w stanie dostroic na wlasne potrzeby. Do tego dobre sluchawki zewnetrzne typu Xbass i szafa gra A raczej LUMIA gra
Wiem, że jest i wiem, że ma zainstalowane różne ustawienia do wyboru i to całkiem dużo. Do grania na słuchawkach w autobusie czy w miejskim zgiełku wystarcza ale inne telefony grają po prostu lepiej. Próbowałem na wielu słuchawkach. Od nokiowych dodawanych do zestawu przez poprzednie z Xperii, jakieś nauszne, duże Philipsy, Sennheisery czy nawet AKG Q701. I niestety ale mnie jakość dźwięku po prostu nie zadowala. Empeczy w bitrate co najmniej 160.
motov3 pisze:Lumia 735 przy standardowym uzytkowaniu wytrzymuje 3 dni. Czasem nawet 4. Jak kolega powyzej napisal - jest dosc dobrze zoptymalizowana.
Być może. To nowsza konstrukcja niż moja 820 stąd nieporozumienie w kategorii "czas pracy na jednym ładowaniu"
motov3 pisze:Co do Lumii 820 - zaluje ze nie moge zrobic zdjecia (nie mam jak) ale przepisze ci co mam na ta chwile w statusie.
A u mnie pokazuje tyle. Stan w chwili pisania tego postu:
http://images66.fotosik.pl/647/77926ebd28a1e7d6.png Przy czym telefon od momentu wypięcia go z ładowarki wykonał 20 minut rozmów i 10 minut latania po Internetach. Wi-Fi włączone, jak widać, od około 7:30 do teraz.
Nie wiem, może bateria jakaś uwalona? Ale nigdy nie wytrzymał dłużej niż 30 godzin co praktycznie zmusza do codziennego ładowania. Bateria od nowości ta sama i ma półtora roku. Zajechać to można starą, NiCd, ale nie litową jak w Lumiach. Hm, a ładowarka ma wpływ na żywotność baterii? Bo fabryczna od Nokii strasznie długo mi ładuje. Ostatnio z poziomu 35% do 50% ponad dwie godziny (telefon włączony ale bez 3G,WiFi, BT i innych) i Nokię karmię ładowarką z Samsunga.
Tak, czasami z rzadka odpalę sobie Asphalt 8 na kilka, kilkanaście minut. Jednak nie katuję do całkowitego zjedzenia baterii. No i szkoda oczu
Bo sytuacja jest taka, że jeden i drugi system ma zalety jak i wady. Jeden jest skierowany do takiego odbiorcy, a drugi do innego. I stało się tak, że odbiorca o określonych wymaganiach nabył telefon z systemem skierowanym do całkiem innego klienta. Stąd wieczne i irytujące was narzekanie
Bo to mniej więcej tak, jakbym kupił Golfa i jęczał, że jest ciasny, ma twarde zawieszenie i kosztuje niewspółmiernie do tego, co oferuje. W moim przypadku "widziały gały co brały" i pretensje tylko do siebie, że kupiłem Lumię i nie posłuchałem się rad bardziej doświadczonych.
Ale i tak najgorzej było z Xperią Tipo. Nieżywy ślimak jest szybszy od tego telefonu.
Kończąc napiszę, że czekam na następcę Lumii 930 (940?) i finalną wersję Windowsa 10. Lumia tak, bo mi się podoba wizualnie i pod tym względem nie ma sobie równych. A W10 z ciekawości. Zapowiada się interesujący systemik z pewnością wart przynajmniej przetestowania i głębszego zapoznania się z nim.
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71