Tak czytam tę wiadomość, czytam i sam nie wiem. Albo jest w niej trochę merytorycznych błędów albo ja mam problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Gdyż...
- Mianem "bomba" określamy raczej coś, co jest sporym wydarzeniem, zaskoczeniem. Coś, co nas może zachwycić, wprawić w zdumienie, wywołać efekt mocnego zdziwienia i zaszokowania.
- Różnica między słowem "ewolucja" i "rewolucja". Ewolucja to niewielkie zmiany zachodzące w dłuższym okresie, prawie niewidoczne. Natomiast rewolucja to niekiedy przewrócenie dotychczasowego porządku do góry nogami. Nowe prawa, nowe zależności, nowe porządki.
I moim skromnym zdaniem pisanie, że "Windows 10 będzie bombą, która będzie ewolucją" jest poważnym błędem. Za takie zdanie w artykule, które zacytował kolega powyżej w szkole dostałbym pałę z niewielką szansą na poprawę. Polonistą nie jestem ale albo bomba + rewolucja albo po prostu ewolucja (bez bomby). Bo te dwa słowa wzajemnie się wykluczają. No ale ja tam się nie znam...
Co do oczekiwań Windowsa 10 to ja tracę nadzieję, że ten system chociaż na kilometr zbliży się do Androida. Pewnie zaraz zjedzą mnie zwolennicy WP ale moim zdaniem ten system nie jest rozwijany w dobrym kierunku i zdecydowanie za wolno.
W domu czasami korzystam sobie z Androida 4.4 i WP 8.1. Niestety ale te systemy dzieli przepaść. Android nie muli, nie laguje, chodzi tak samo szybko jak WP. A może i szybciej bo nie ma zbędnych animacji jak w mojej Lumii.
Argumenty, że na Windows Phone jest to, czego potrzeba jest nietrafiony. Nie ma tego, co potrzeba. A to, co działa kulawo jest nierozwijane.
Bo to system dla tych, co chcą dzwonić, a nie bawić się telefonem. Dla tych co chcą dzwonić są bezsystemowce, które działają na baterii tydzień.
W Lumii brakuje mi praktycznie wszystkiego. Szybkiego przełączania WiFi, włączania transferu, Direct WiFi, stabilnego połączenia BT i wielu innych rzeczy będących standardem w Androidzie.
No i zmiana nazwy z "Nokia Lumia" na "Microsoft Lumia". O ile w Stanach Zjednoczonych może to będzie miało jakiś wpływ na sprzedaż, o tyle w Europie wręcz przeciwnie
Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71