Telekomunikacja jak na dłoni






jak dzwonić z internetu za darmo???

Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.

Moderatorzy: SirmarK, Moderatorzy

Wiadomość
Autor

 

Postprzez Pijo » 12 lip 2010, o 14:25

u mnie adblock wycinal te reklamy, a połączenia trwały po 60 min.

Wydaje mi się , że z tych reklam nie na aż takich kokosów co by zwracały się im wydatki na połączenia do Play.
Pijo
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1197
Dołączył(a): 8 sty 2008, o 21:48
Lokalizacja: Mazowsze
Pochwały: 49
Sieć: RBM abo, iPlus, nju internetowy

 

Postprzez tomeg01 » 12 lip 2010, o 14:40

giaur napisał(a):(...)
Co do tego "zajfona" - no cóż, nie udało mi się zrealizować połączenia na komórkę w play. Czekałem, aż pojawi się ten piękny przycisk +10 sekund.... czekałem tak prawie godzinę i nic, dla mnie to jakaś ściema i tyle (...)
- godzinę...?! Toś nieźle czasu zmarnował! haha :-D

Może wystarczyło przeładować stronę albo coś takiego?
Ja nie miałem jeszcze problemów z zajfonem, poaza jednym przypadkiem o którym pisał kolega - "brak połączenia z serwerem".
Wróciłem po godzinie i było OK.
podpis
T
tomeg01
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 29 cze 2010, o 13:04
Lokalizacja: 3miasto
Model telefonu: nokia E52
Sieć: Play

 

Postprzez kerim36 » 12 lip 2010, o 16:17

Pijo,

ktory adblock i na ktorej przegladarce ??
Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
kerim36
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2151
Dołączył(a): 4 lip 2009, o 17:25
Lokalizacja: Podbeskidzie
Pochwały: 108
Model telefonu: Lumia 532
Sieć: Orange i Virgin

 

Postprzez xTRA » 12 lip 2010, o 19:36

Co uważacie o serwisie wygadaj.pl :?: By dzwonić na komórki i wykonywać połączenia dłuższe niż 1 minuta trzeba się zarejestrować. Nie działają połączenia do Play. Czy zarejestrowanie się w tlenofonie jest darmowe oraz założenie numeru? Bo może dałoby się zrobić taki myk, że dzwonić na tlenofon przez 10 min co 3 miesiące, zainstalować komunikator tlen, na tej stronce podawać ten numer i dzięki tlenowi za darmoszkę dzwonić na komórki i stacjonarki bez potrzeby używania telefonu stacjonarnego?

kerim3 ja używałem Google Chrome'a z AdBlockiem przez chyba jedno połączenie i nie było reklam.
xTRA
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 113
Dołączył(a): 23 cze 2010, o 18:21
Lokalizacja: Mazowsze (?)
Pochwały: 3
Model telefonu: iPhone 3G

 

Postprzez tomeg01 » 12 lip 2010, o 21:04

xTRA napisał(a):(...)Bo może dałoby się zrobić taki myk, że dzwonić na tlenofon przez 10 min co 3 miesiące, zainstalować komunikator tlen, na tej stronce podawać ten numer i dzięki tlenowi za darmoszkę dzwonić na komórki i stacjonarki bez potrzeby używania telefonu stacjonarnego?
- SPRAWDŹ A NIE PYTAJ.

wygadaj OK

zajfon.pl - LEPSZY bo nie musisz mieć telefonu stacjonarnego (ja nie mam ;-) )

adblock na chrome nie działa.
podpis
T
tomeg01
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 29 cze 2010, o 13:04
Lokalizacja: 3miasto
Model telefonu: nokia E52
Sieć: Play

 

Postprzez xTRA » 12 lip 2010, o 21:17

tomeg1jest specjalna wersja :] Nie jest to taki do końca adblock, bo nie można jak się nam wyświetli reklama szybko z poziomu przeglądarki jej zablokować, ale działa. Dodatkowo można jeszcze zainstalować flashblocka.

Jeśli nie posiadasz telefonu stacjonarnego chyba powinien zadziałać myk, króry wymyśliłem ;) W tlenie możesz za darmoszkę założyć numer, by go utrzymać wystarczy odebrać dziesięć minut na trzy miesiące, więc by go utrzymać wystarczy na przykład wydzwonić na niego dziesięć minut z zajfona. Można tlenofon obsługiwać dzięki komunikatorowi tlen, który przecież można zainstalować na komputerze. Podajemy więc do wygadaj.pl ten numer z tlenofona i numer docelowy, odbieramy połączenie w komunikatorze i możemy używać tego serwisu bez stacjonarki :twisted:

Wygląda trochę jak jakieś straszne kombinacje alpejskie trzeciego stopnia :D, ale później jeśli z tego serwisu będziemy wydzwaniać używając tego numeru co najmniej 10 minut na trzy miesiące będzie utrzymywał się automatycznie. Dzięki temu utrzymywaniu po wykonaniu tych kombinacji nie trzeba będzie nic więcej robić (pewnie w znakomitej ilości przypadków, bo chyba nie sztuką jest wydzwonić 10 minut), a mamy aktywny numer.
Ostatnio edytowano 16 lip 2010, o 15:56 przez xTRA, łącznie edytowano 1 raz
xTRA
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 113
Dołączył(a): 23 cze 2010, o 18:21
Lokalizacja: Mazowsze (?)
Pochwały: 3
Model telefonu: iPhone 3G

 

Postprzez tomeg01 » 12 lip 2010, o 22:13

xTRA napisał(a):tomeg1jest specjalna wersja :] Nie jest to taki do końca adblock, bo nie można jak się nam wyświetli reklama szybko z poziomu przeglądarki jej zablokować, ale działa.
JAKA TO WERSJA ? :)
xTRA napisał(a):(...) by go utrzymać wystarczy na przykład wydzwonić na niego dziesięć minut z zajfona (...) Podajemy więc do wygadaj.pl ten numer z tlenofona i numer docelowy, odbieramy połączenie w komunikatorze i możemy używać tego serwisu bez stacjonarki ... Wygląda trochę jak jakieś straszne kombinacje alpejskie trzeciego stopnia
Numer z tlenofona, doładowany prze zajfona, podajemy w wygadaj... RZECZYWIŚCIE ZAKRĘCONY TEN TWÓJ PMYSŁ :?

Chyba jednak nie będę tego testował. Póki co mój play + zajfon mi wystarczy. Ma też bramkę sms.
Jak wymyslisz coś prostszego - daj znać :)

Ale póki co napisz jaki to adblock. :-)
podpis
T
tomeg01
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): 29 cze 2010, o 13:04
Lokalizacja: 3miasto
Model telefonu: nokia E52
Sieć: Play

 

Postprzez xTRA » 13 lip 2010, o 08:42

Tu jest jakiś adblock: http://tnij.com/jhmTo
Ostatnio edytowano 16 lip 2010, o 15:55 przez xTRA, łącznie edytowano 1 raz
xTRA
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 113
Dołączył(a): 23 cze 2010, o 18:21
Lokalizacja: Mazowsze (?)
Pochwały: 3
Model telefonu: iPhone 3G

 

Postprzez giaur » 13 lip 2010, o 09:18

W wygadaj nie można dzwonić na komórki (ściślej, nie można do Play), co dla mnie od razu go dyskwalifikuje. W zajfonie 3 minuty na komórkę - to nawet nie jest śmieszne tylko żenujące wprost.
giaur
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 12:54
Lokalizacja: kkolo kkl kfdasfsd
Model telefonu: XX-1231
Sieć: KUPA

 

Postprzez xTRA » 13 lip 2010, o 14:22

Chyba jakiś szpieg zajfona na telepolis jest :-D Mając włączone np. dwie karty tylko z jednej można dzwonić :| Teraz to chyba mogą się pocałować chyba, że ktoś sie będzie pocił by zyskać 20 sekund.

Normalnie, można klikać w te przyciski w wielu kartach przez co w ciągu tego samego czasu możemy uzbierać np. ok. 4 razy więcej sekund.

Ja tam raczej za bardzo z tego zajfona nie korzystam, ale używanie wielu kart to ciekawa opcja :mrgreen:
Ostatnio edytowano 16 lip 2010, o 15:53 przez xTRA, łącznie edytowano 2 razy
xTRA
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 113
Dołączył(a): 23 cze 2010, o 18:21
Lokalizacja: Mazowsze (?)
Pochwały: 3
Model telefonu: iPhone 3G

 

Postprzez giaur » 13 lip 2010, o 15:01

Póki co, ta funkcja nie działa w Internet Explorerze :wink: Zreszta co za korzysc z kilku kart?
giaur
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 18
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 12:54
Lokalizacja: kkolo kkl kfdasfsd
Model telefonu: XX-1231
Sieć: KUPA

 

Postprzez xTRA » 16 lip 2010, o 19:50

Przywrócono możliwość używania wielu kart :-D Mogliby dać jeszcze możliwość wysyłania MMSów, czekałoby się np. 3 minuty i były trzy razy te przyciski "KLIKNIJ TUTAJ". Ja tam raczej dosyć rzadko korzystam z zajfona.

Co uważacie o promocji w GG? Minimum 5 złociszów na koncie i dzwonimy za darmo na komórki max 2 minuty (nie dotyczy sieci z wyższym MTR) oraz na stacjonarki za 10 minut.
Oczywiście za reklamy, ale nie ma róży bez kolców, mogą wskoczyć w trakcie rozmowy :evil:
xTRA
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 113
Dołączył(a): 23 cze 2010, o 18:21
Lokalizacja: Mazowsze (?)
Pochwały: 3
Model telefonu: iPhone 3G

 

Postprzez admundo » 27 paź 2010, o 15:53

Wygadaj.pl dzisiaj zablokował połączenia na komórki. Ludzie za dużo gadali.

[ Dodano: 2010-10-30, 15:29 ]
Darmodzwon.eu też już nie działa. Niedługo wszystko wyłączą.

[ Dodano: 2010-10-30, 15:33 ]
Gerich napisał(a):Panowie i Panie, Darmodzwon.eu i darmowe połączenia to już przeszłość, oto komunikat jak widnieje od wczorajszego dnia :
"Z przykrością informujemy, że zawieszamy świadczenie usługi połączeń bezpłatnych z powodu niezgodnych z prawem działań niektórych użytkowników darmodzwon.eu (alarm bombowy w województwie lubuskim 8 lipca). "
Według mnie to na 90% bajka ( względem alarmu bombowego ) , po prostu tak jak Reklamofon.pl zbankrutowali albo są na skraju bankructwa.


To raczej nie bajka:

http://di.com.pl/news/32834,0,Nieletni_ ... apany.html

[ Dodano: 2010-12-30, 20:27 ]
Darmodzwon działał ale teraz znowu nie działa. Chyba nie opłacili domeny lub serwera.
admundo
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 124
Dołączył(a): 27 paź 2010, o 15:50
Lokalizacja: Polska

Poprzednia strona

Powrót do Sieci stacjonarne i Internet

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości