Cześć wszystkim! Użytkuje ofertę prawie od miesiąca, pobrane prawie 300gb. 3 razy internet bardzo zawiódł. Zawsze podczas opadów deszczu. Jeden z razy było to wtedy co niby ta krajowa awaria t-mobile i ostatni raz wczoraj. Ktoś też się z tym spotkał w dni wczorajszym? Bo nie wiem czy to deszcz tak wpływa czy rzeczywiście to kolejna awaria. Na speedtest maksymalne odczyty (pod 60Mb) a internet praktycznie nie działa. Poza tymi 3 razami spisuje się świetnie. Mam blisko do BTS (w linii prostej około 200m), działa na dwa pasma LTE. Pozdrawiam
- Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego.
Wczoraj była awaria nie działał yt, https
https://www.speedtest.net/result/a/6235774785.png
Ogólnie mam 2 mce i 1 raz mialem awarie taką że całkowicie zasięgu nie było ale nie było tez w Orange -to w 1 mcu
w 2 tzn wczoraj problem z Youtube i tez byla awaria braku zasiegu ogolnie polecam i tak bo mialem kabel który gorzej działał
Netii na bsa nie polece
w 2 tzn wczoraj problem z Youtube i tez byla awaria braku zasiegu ogolnie polecam i tak bo mialem kabel który gorzej działał
Netii na bsa nie polece
Pozdrawiam
Ja miałem wcześniej radiówkę z netii bo tylko to było dostępne lub kable orange do 10 Mb/s i powiem że i tak wolę T-Mobile prędkość mam koło 40-50 Mb/s gdzie wcześniej max 1,5 Mb/s więc różnica spora a cena bardzo podobna
no to masz jak ja
ja juz do netii nie wroce
swiatlowod lub mobilny tylko ,nie chce tych zerdzewiałych kabli xD i jeszcze wymogu tel stacjonarnego ...
w netii z telefonem placilem 70zl a tu 55
swiatlowod lub mobilny tylko ,nie chce tych zerdzewiałych kabli xD i jeszcze wymogu tel stacjonarnego ...
Pozdrawiam
kiedyś była 10zł zniżki na kolejną usługę.. może jeszcze jestWosiu96 pisze:Dzięki wielkie za pomoc A czy przy posiadaniu tego internetu domowego można liczyć na jakiś korzystny abonament na telefon w formie rabatu?
Zniżka 10 zł jest w wersji dla firm, a dla indywidualnych to trzeba zadzwonić np. do SUK, żeby się dopytać.klaudia123 pisze:kiedyś była 10zł zniżki na kolejną usługę.. może jeszcze jestWosiu96 pisze:Dzięki wielkie za pomoc A czy przy posiadaniu tego internetu domowego można liczyć na jakiś korzystny abonament na telefon w formie rabatu?
Netia była wolna, ale stabilna. Płaciłem na umowie na czas nieokreślony 59zł za to samo co musiałbym w Orange płacić 90zł. Trzymała się tej maksymalnej prędkości, awarii praktycznie brak.pakierhakierxd pisze:no to masz jak ja
Ale to jednak ADSL, który ma duże ograniczenia w uploadzie niezależnie od usługi i operatora.
Dwa dni temu T-Mobile miało jakąś awarię. Miałem 100% zasięgu, na speedtestach stabilne 20Mb/s, a youtube na 144p buforował się co 3-5 sekund
Ja miałem radiówkę z netii i cały czas max 2 Mb/s wyobraź sobie. Nie mówię że T-Mobile jest idealny ale przynajmniej 30 Mb/s mam także dla mnie to zmiana duża na plus. Jedynie na co mogę teraz zmienić to światłowód ale u mnie będzie nie prędko
To zalezy u kogo ja w netii w ciagu 10 lat chyba bycia u nich mialem moze z 100 awarii ...
jak nie wiecej wiecznie musialem na ich infolinie dzwonic ... i wiecznie problem z dodzwonieniem sie ,kiedy w tm jak jest awaria szybko odbieraja i jak sie da naprawiaja jak najszybciej
temu do Adsla już nie wrócę !
nigdy więcej
w końcu upload mam normalny a szybkośc zazwyczaj 2x większą !
jak nie wiecej wiecznie musialem na ich infolinie dzwonic ... i wiecznie problem z dodzwonieniem sie ,kiedy w tm jak jest awaria szybko odbieraja i jak sie da naprawiaja jak najszybciej
temu do Adsla już nie wrócę !
nigdy więcej
w końcu upload mam normalny a szybkośc zazwyczaj 2x większą !
Pozdrawiam
Witam. Czy udało się komuś wywalczyć jakąkolwiek zniżkę przy podpisywaniu umowy z konsultantem w grudniu bez posiadania żadnej innej usługi? Z tego co widzę to obecnie już można złożyć zamówienie przez formularz na stronie ale zawsze jest możliwość zostawienia nr telefonu i wtedy dzwonią. Pozdrawiam
Ludzie to dzwoncie
nawiasem mówiąc 5zł w tą wewtą
ja tam płace 55 i nie narzekam w Netii z przymusowym telefonem płaciłem 70 a jeszcze wcześniej ponad 100 !
nawiasem mówiąc 5zł w tą wewtą
ja tam płace 55 i nie narzekam w Netii z przymusowym telefonem płaciłem 70 a jeszcze wcześniej ponad 100 !
Pozdrawiam
5zlx24 jak coś
Sent from my Coolpad 8297W using Tapatalk
Sent from my Coolpad 8297W using Tapatalk
Witam, jak można zmienić prędkość internetu bo na iboa nie mam takiej opcji...
Przez bok pewnie
Pozdrawiam
Piszesz do nich maila z konta, ja sobie tak zmieniłem z 60Mb/s na 20Mb/s.
ja mam opcje do 60 i jestem zadowolony bo zazwyczaj mam ponad 30 i upload dochodzacy do 10 mb
Pozdrawiam
http://beta.speedtest.net/result/6871702149
w porownaniu do Netii 15 mb/0.88 mb uload niebo a ziemia xD i mniej awarii
w porownaniu do Netii 15 mb/0.88 mb uload niebo a ziemia xD i mniej awarii
Pozdrawiam
U mnie na opcji 60Mb było 30Mb/s uploadu i download 30-50Mb/s, ale znażało się się często po okresie próbnym w granicach 10-25Mb/s, to wolałem zwolnić i mieć taniej. Jest w miarę stabilne 20/20Mb/s. Jednak awarii jest znacznie więcej niż w Netii, w Netii nie występowały, a w T-M ostatnio był cyrk z Youtube'em.
Aczkolwiek jest na plus, że jak napiszesz o problemie, to zaraz problem dostaje numer i jest usterka usuwana, a nie że pogoda, obciążone BTS czy coś. Netiowski 10Mb/s mi wystarczał, miałem większy problem z tym niskim uploadem (1Mb/s), co wysłanie iluś tam zdjęć na serwer trwało pół dnia.
Aczkolwiek jest na plus, że jak napiszesz o problemie, to zaraz problem dostaje numer i jest usterka usuwana, a nie że pogoda, obciążone BTS czy coś. Netiowski 10Mb/s mi wystarczał, miałem większy problem z tym niskim uploadem (1Mb/s), co wysłanie iluś tam zdjęć na serwer trwało pół dnia.
martin87 nie bądź taki pewien. Jak miałem ten net na próbę router nie łączył się czasem z nadajnikiem 2 km od domu tylko 15 km. Po kilku rozmowach z technikami dostałem info, że jest awaria tego bliższego bts, a termin naprawy ustalono na koniec 2018 roku.