Cześć,
jestem nowy na Forum, ale przeczytałem wszystkie 164 strony, a zaglądam tu od kilku tygodni.
Niestety jednej kwestii nie rozumiem, i pozwoliłem sobie zapytać licząc na wyjaśnienie przez osoby doświadczone i obyte z RBM:
Od niedawna korzystam z usługi DIL. Posiadając taryfę RBM1 (RBM na kartę), na koncie głównym 55zł, 500Mb na subkoncie "Pakiet Internet" - przez pięć kolejnych miesięcy, najlepiej 1 dnia miesiąca, muszę aktywować DIL,
ale jaki sens ma wykupowanie pakietu cyklicznego danych np. tego 600Mb/30 dni?
Czy dzięki takim pakietom cyklicznym odnawiającym się można rzadziej doładowywać konto tymi 50-cioma złotymi?
Jak rozumieć poniższy cytat?
rudymax pisze:
Lepiej włącz pakiet cykliczny 600 MB za 5 zł pod koniec ważności tego z doładowania. Wtedy pakiet zsumuje się z niewykorzystanym i przedłuży. Później będzie się odnawiał automatycznie, a Ty będziesz tylko włączał DILa. Musisz tylko pilnować, żeby kwota na koncie nie spadła poniżej 30 zł, bo DIL się nie odnowi. W zależności od kwoty doładowania które kiedyś będziesz musiał wykonać, może się opłacić wyłączyć pakiet cykliczny, a następnie ponownie włączyć.
Czy przy "nieważnej" Dacie połączeń wychodzących, ale przy ważnym, świeżo wykupionym Pakiecie Internet np. tym 600Mb/30dni można włączyć DIL?, jeżeli nie to:
Co dobrego przynosi włączenie pakietu cyklicznego?
Analogicznie sprawa wygląda przy taryfie RBM5 (3 miesiace ważności konta)