Telekomunikacja jak na dłoni






[PLUS] Lokalizacje UMTS i HSDPA

Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

 

Postprzez Gadulski » 30 paź 2011, o 14:35

wiertolot każdy Twój nowy post powiększa mi adrenalinę!!! Pozostawiam bez komentarza wyzywanie jednego z operatorów od "Dziadów", co ważniejsze (napiszę to dla Ciebie WIELKIMI LITERAMI!):

TELEPOLIS TO NIE JEST FORUM ZGŁOSZENIOWE ŻADNEGO Z OPERATORÓW! MASZ PROBLEM Z ZASIĘGIEM - PISZ BEZPOŚREDNIO DO OPERATORÓW...


A tak na marginesie:

wiertolot napisał(a):Są to tereny grzybodajne,był też w ADAMOWO bodajże w sierpniu z wizytą premier Tusk


Kogo to interesuje?
Obrazek
Gadulski
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 513
Dołączył(a): 4 lut 2007, o 14:03
Lokalizacja: Bottrop - DE
Pochwały: 26
Model telefonu: Motorola MotoG LTE, Nokia E5-00, 6070, 3510i, 6630
Sieć: ALDI TALK, Lycamobile DE, Play, Heyah

 

Postprzez wiertolot » 31 paź 2011, o 13:16

Nikogo to nie interesuje,ale sam teraz piszesz nie na temat tym postem,
może Ciebie całkiem nic nie interesuje?
poza tym dzadków to mam wielu i nie jest to żadna obraza,
po drugie miejscowość ADAMOWO,koło Siemiatycze,woj.podlakie jest pozbawiona podstawowego zasięgu GSM Plus od dłuższgo czasu i Plus nic w tej kwesti nie robi ileś lat i temu to napisałem i chyba nic złego tym się nie stało,
że ty masz super zasięg Plus we Wrocławiu to nie znaczy ,że ktoś na Wschodzie Polski ma nie mieć podstawowego GSM,
po trzecie podałem nową lokalizacje UMTS Plus w SIEMIATYCZE na ulicy Szpitalnej w temacie;
Więc mi się tu tak nie bulwersuj z niewiadomo jakich powodów i sam się staraj pisać drugi raz na temat,a nie tworzyć jakieś wywody,bo szpecisz dany temat.

ŁOSICE,powiat,woj.mazowieckie-nowa uruchomiona niedawno lokalizacja UMTS-2100 na ulicy Sienkiewicza;
SIEMIATYCZE,powiat,woj.podlaskie-nadal nie działa,nie jest uruchomiona,pozostaje niestety tylko na papierku w sieci Plus,
lokalizacja UMTS-2100 na ulicy Armi Krajowej(byłe zakłady Hortex) w Siemiatycze.
Pozdrawiam
wiertolot
Cichy Czytelnik
Cichy Czytelnik
 
Posty: 56
Dołączył(a): 9 lip 2010, o 04:55
Lokalizacja: Sie-ma!!!-tycze
Model telefonu: E66
Sieć: Era,Plus

 

Postprzez Drozdzu » 2 lis 2011, o 21:18

Odpalona stacja Plus Sosnowiec Boh.Monte Cassino 46 szkoła only UMTS pzdr
Drozdzu
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 17 lip 2009, o 16:37
Lokalizacja: Sosnowiec
Model telefonu: SE
Sieć: Plus

 

Postprzez MK_ » 2 lis 2011, o 22:37

Odpalona stacja Plus Sosnowiec Boh.Monte Cassino 46 szkoła only UMTS pzdr


BRAWA DLA POLKOMTELA!

W prawie 2012 w końcu można korzystać z zasięgu 3G NA ZEWNĄTRZ budynków w 230-tysięcznym mieście. Nie wiem co by było gdybyście nie byli tacy innowacyjni.
Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc
MK_
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 638
Dołączył(a): 13 lip 2011, o 23:26
Lokalizacja: DG
Pochwały: 11
Model telefonu: Sony Ericsson W20i, K660i
Sieć: Play - Taryfa "Lubię to!"

 

Postprzez masada » 5 lis 2011, o 15:23

wiertolot napisał(a):Nikogo to nie interesuje,ale sam teraz piszesz nie na temat tym postem,
może Ciebie całkiem nic nie interesuje?
poza tym dzadków to mam wielu i nie jest to żadna obraza,
po drugie miejscowość ADAMOWO,koło Siemiatycze,woj.podlakie jest pozbawiona podstawowego zasięgu GSM Plus od dłuższgo czasu i Plus nic w tej kwesti nie robi ileś lat i temu to napisałem i chyba nic złego tym się nie stało,
że ty masz super zasięg Plus we Wrocławiu to nie znaczy ,że ktoś na Wschodzie Polski ma nie mieć podstawowego GSM,
po trzecie podałem nową lokalizacje UMTS Plus w SIEMIATYCZE na ulicy Szpitalnej w temacie;
Więc mi się tu tak nie bulwersuj z niewiadomo jakich powodów i sam się staraj pisać drugi raz na temat,a nie tworzyć jakieś wywody,bo szpecisz dany temat.

ŁOSICE,powiat,woj.mazowieckie-nowa uruchomiona niedawno lokalizacja UMTS-2100 na ulicy Sienkiewicza;
SIEMIATYCZE,powiat,woj.podlaskie-nadal nie działa,nie jest uruchomiona,pozostaje niestety tylko na papierku w sieci Plus,
lokalizacja UMTS-2100 na ulicy Armi Krajowej(byłe zakłady Hortex) w Siemiatycze.
Pozdrawiam


Uspokoj sie SzP helikopter. Adamowo-Zastawa, bo pewnie o te metropolie chodzi, to wies zlozona ze 160 mieszkancow (2006), pewnie dzis juz az 150. Nikt nie bedzie specjalnie dla garstki osob budowal stacji, bo budowa stacji to nie jest koszt butelki piwa wypitej tam pod jedynym sklepem GS-u. Nie podoba Ci sie to to zmien sobie operatora, bo z tego co widze PTC i PTK jest, I nie marudz jak slusznie zauwazyl Gadulski

Pozdrawiam
masada
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 8 lut 2009, o 21:25
Lokalizacja: sprzed laptopa

 

Postprzez aquick » 28 lis 2011, o 23:49

Od dnia dzisiejszego została uruchomiona stacja UMTS Plusa w Miłosławiu (wlkp, 3,6tyś. mieszkańców), zresztą jako jedyna w tym mieście tego typu.
Obrazek
aquick
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 453
Dołączył(a): 24 sie 2011, o 21:50
Pochwały: 11
Model telefonu: Lenovo A1000m
Sieć: Play + Vodafone CZ i Vodafone.de

 

Postprzez rogmaniek » 29 lis 2011, o 18:07

aquick napisał(a):Od dnia dzisiejszego została uruchomiona stacja UMTS Plusa w Miłosławiu (wlkp, 3,6tyś. mieszkańców), zresztą jako jedyna w tym mieście tego typu.


Super! A nie Wiesz może czy w końcu działa NodeB w Młodziejewicach, na który jest pozwolenie od dobrych kilku miesięcy?

W POZnaniu* też dalej budują kolejne NodeB. W tym roku powstały chyba z cztery, a może i pięć stacji 3G. Teraz powstaje kolejna na ul. Piątkowskiej :smt047
POZdrawiam*

O2- We're better, connected!
O2- see what you can do!
O2- together is better!
rogmaniek
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1053
Dołączył(a): 1 gru 2008, o 18:54
Lokalizacja: POZnan*
Pochwały: 14
Model telefonu: LG K4 LTE, Samsung GALAXY J1, Samsung GALAXY Young, Microsoft Lumia 435 DS, Samsung Solid B 2710, Huawei E3131.
Sieć: Formula PLAY na Karte, Orange Free na Karte, Plus na Karte, Aero 2.

 

Postprzez telemaniak93 » 29 lis 2011, o 18:36

Witam!
Czy Plus ma pozwolenie na UMTS900Mhz? Nigdzie nie mogę znaleźć info aby takie pozwolenie miał.
telemaniak93
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 365
Dołączył(a): 23 sie 2007, o 20:40
Lokalizacja: Bełchatów, Łódz
Pochwały: 5
Model telefonu: XPERIA Z / Arc S /Omni PRO 4/B2100 SOLID/N5220 XpressMusic / Samsung Z170/samsung I600
Sieć: PLAY MINI MAX, Orange Free

 

Postprzez MK_ » 29 lis 2011, o 18:38

Wydaje mi się że miał jakieś pojedyncze pozwolenia ale nigdy ich nie wykorzystał. Aero2 które wchodzi teraz w sieć Plusa ma pozwolenia. Ba, jest nawet siecią macierzystą dla Plusowców! :)
Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc
MK_
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 638
Dołączył(a): 13 lip 2011, o 23:26
Lokalizacja: DG
Pochwały: 11
Model telefonu: Sony Ericsson W20i, K660i
Sieć: Play - Taryfa "Lubię to!"

 

Postprzez telemaniak93 » 29 lis 2011, o 18:46

Właśnie..
Od dwóch dni zauważyłem, że mój telefon wyszukuje Plusa w miejscach gdzie wcześniej było to niemożliwe (w trybie tylko WCDMA). Karta Play nie może się do niego zalogować (znajduje także sieć 26017 [Aero2] do której również się nie loguje).
Karta FreeM zalogowała się do tego bez problemu i ikonki roamingowej nie było gdy zalogowałem sie do Aero2 ikonka się pojawiła na kilka sekund i znikła to błąd telefonu czy Plus coś kombinuje?
telemaniak93
Zapalony dyskutant
Zapalony dyskutant
Avatar użytkownika
 
Posty: 365
Dołączył(a): 23 sie 2007, o 20:40
Lokalizacja: Bełchatów, Łódz
Pochwały: 5
Model telefonu: XPERIA Z / Arc S /Omni PRO 4/B2100 SOLID/N5220 XpressMusic / Samsung Z170/samsung I600
Sieć: PLAY MINI MAX, Orange Free

 

Postprzez MK_ » 29 lis 2011, o 20:55

Karta FreeM zalogowała się do tego bez problemu i ikonki roamingowej nie było gdy zalogowałem sie do Aero2 ikonka się pojawiła na kilka sekund i znikła to błąd telefonu czy Plus coś kombinuje?


Możliwe że jakiś błąd telefonu, bo Aero2 to już nie jest roaming tylko sieć macierzysta.
Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc
MK_
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 638
Dołączył(a): 13 lip 2011, o 23:26
Lokalizacja: DG
Pochwały: 11
Model telefonu: Sony Ericsson W20i, K660i
Sieć: Play - Taryfa "Lubię to!"

 

Postprzez mariusz9a » 29 lis 2011, o 23:21

telemaniak93 napisał(a):Czy Plus ma pozwolenie na UMTS900Mhz?

MK_ napisał(a):Wydaje mi się że miał jakieś pojedyncze pozwolenia ale nigdy ich nie wykorzystał.

Korzystał w 2009 roku - była na nich postawiona sieć testowa dla WCDMA 900.
mariusz9a
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2365
Dołączył(a): 19 lip 2007, o 12:38
Lokalizacja: Sosnowiec
Pochwały: 80
Model telefonu: Huawei G526, myPhone Hammer
Sieć: Plus, T-Mobile

 

Postprzez aquick » 29 lis 2011, o 23:51

rogmaniek napisał(a):A nie Wiesz może czy w końcu działa NodeB w Młodziejewicach, na który jest pozwolenie od dobrych kilku miesięcy?


Niestety, nie mam pojęcia :(
Obrazek
aquick
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
Avatar użytkownika
 
Posty: 453
Dołączył(a): 24 sie 2011, o 21:50
Pochwały: 11
Model telefonu: Lenovo A1000m
Sieć: Play + Vodafone CZ i Vodafone.de

 

Postprzez rogmaniek » 30 lis 2011, o 02:03

aquick napisał(a):Niestety, nie mam pojęcia

Pod koniec grudnia będę miał okazję sprawdzić, ale wątpię żeby w końu odpalili tego NodeB, choć to maszt przy trasie A2.

mariusz9a napisał(a): Korzystał w 2009 roku - była na nich postawiona sieć testowa dla WCDMA 900.

Dobrze kojarzę, że było to sześć testowych pozwoleń, chyba w województwie zachodniopomorskim?
POZdrawiam*

O2- We're better, connected!
O2- see what you can do!
O2- together is better!
rogmaniek
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1053
Dołączył(a): 1 gru 2008, o 18:54
Lokalizacja: POZnan*
Pochwały: 14
Model telefonu: LG K4 LTE, Samsung GALAXY J1, Samsung GALAXY Young, Microsoft Lumia 435 DS, Samsung Solid B 2710, Huawei E3131.
Sieć: Formula PLAY na Karte, Orange Free na Karte, Plus na Karte, Aero 2.

 

Postprzez mariusz9a » 30 lis 2011, o 02:12

rogmaniek napisał(a):mariusz9a napisał/a:
Korzystał w 2009 roku - była na nich postawiona sieć testowa dla WCDMA 900.


Dobrze kojarzę, że było to sześć testowych pozwoleń, chyba w województwie zachodniopomorskim?

Województwa już nie pamiętam (to jakieś wsie były). Ale pozwoleń było dokładnie 6, także podziwiam dobrą pamięć :-) Dla przypomnienia:
http://www.plusblog.pl/testy-umts-900-m ... polkomtel/
A tu wypisane nodeB:
http://www.plusblog.pl/testy-sieci-umts ... akonczone/
mariusz9a
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2365
Dołączył(a): 19 lip 2007, o 12:38
Lokalizacja: Sosnowiec
Pochwały: 80
Model telefonu: Huawei G526, myPhone Hammer
Sieć: Plus, T-Mobile

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technikalia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: bed, BUCiu, kozien70, Patryk7588 i 16 gości