Użytkownik
Ranga
Stały bywalec
Nie czytaj głupot z mgsm, tam bardzo wiele telefonów które mają hdvoice oznaczone jest błędnie że nie mają. Nowe Samsungi nie tylko serii S mają i działa, sam mam dwa niebrandowane i w Orange działa mi HDVoice, narazie tylko na 3G sprawdzone.alkonauta pisze:Testowałem 2 nieoficjalne romy m.in. Wyżej wymieniony - problemu to nie rozwiązało. Telefonu się pozbyłem. Szukam czegoś innego i jak dziś się dowiedziałem na infolinii samsunga HD voice jest tylko w modelach serii s oraz note! Czy to jakaś nowość, ze hd voice staje się ekskluzywnym kodekiem? Na mgsm tez w wielu nowych telefonach pisze ze hd voice brak.
Potwierdzam co moi poprzednicy. Nie czytaj fanaberii z mGSM. Ile to ja razy zwracałem uwage prowadzącym strone mGSM.pl aby poprawili, dodali, uzupełnili dane prawidłowo i nic. Wiele modeli telefonów nie ma zaznaczone że posiadają videorozmowy, radio FM itd. itp. A najśmieszniejsze jest to że sugerują się zawsze tą samą wymówką: " Producent nie podaje na swojej stronie internetowej w specyfikacji więc nie mogą napisać " - więc dla nich tak jakby nie było chociaż nawet sami siebie okłamują, bo przecież wiedzą że np. dany model posiada tę funkcję. Ludzie piszą w komentarzach że posiada taką i taką funkcje, filmy na youtube też to potwierdzają, a oni nadal swoje. Czasami sie śmieje że jakby producent podał np. Samsung, że Galaxy s8 posiada kamerę tylną 2Mpx i rozdzielczość nagrywania w jakość QVGA 320x240 to można być pewnym, że mGSM.pl podało by to hahahahhah-Gosc- pisze:Nie czytaj głupot z mgsm, tam bardzo wiele telefonów które mają hdvoice oznaczone jest błędnie że nie mają. Nowe Samsungi nie tylko serii S mają i działa, sam mam dwa niebrandowane i w Orange działa mi HDVoice, narazie tylko na 3G sprawdzone.alkonauta pisze:Testowałem 2 nieoficjalne romy m.in. Wyżej wymieniony - problemu to nie rozwiązało. Telefonu się pozbyłem. Szukam czegoś innego i jak dziś się dowiedziałem na infolinii samsunga HD voice jest tylko w modelach serii s oraz note! Czy to jakaś nowość, ze hd voice staje się ekskluzywnym kodekiem? Na mgsm tez w wielu nowych telefonach pisze ze hd voice brak.
Tak właśnie też robię. Dobra jest "gsmarena".Andrzej311 pisze: Portal mGSM.pl traktuj z przymrużeniem oka
A masz możliwość sprawdzenia sytuacji w połączeniach z Play w roamingu Orange?Antyfcb pisze:Od pewnego czasu stałe HD Voice na linii Play - Orange i na odwrót.
Nie potwierdzam. U mnie wszystko działa jak należy. BTW działa wam HD Voice przez appke Wifi Calling od Orange? U mnie na łączu tym co w podpisie (pobieranie 100mb/s, wysyłanie 25 mb/s) niestety nie działa.xander21 pisze:Przez appke "wifi-calling Orange" nie można dzwonić do konsultantów przez "mój orange" Mówią, że numer nieprawidłowy.ktoś potwierdzi?
Do rozmowy HD w teorii wystarczy mały ułamek tego co masz.Vieslav pisze: U mnie na łączu tym co w podpisie (pobieranie 100mb/s, wysyłanie 25 mb/s) niestety nie działa.
Może dlatego ci nie działa że taki mały transfer jak napisałeś 100 milibitów na sekundę. To bardzo mało.Vieslav pisze:U mnie na łączu tym co w podpisie (pobieranie 100mb/s, wysyłanie 25 mb/s) niestety nie działa.
To ja mam albo coś romem, lub z netem. Zmieniłem dnsy w routerze, ale nie kumam czy to przez toVieslav pisze:Nie potwierdzam. U mnie wszystko działa jak należy.xander21 pisze:Przez appke "wifi-calling Orange" nie można dzwonić do konsultantów przez "mój orange" Mówią, że numer nieprawidłowy.ktoś potwierdzi?