saturnv pisze:Umowa konczy mi sie w sierpniu. Abonament dotychczasowy to Syberyjska 90 (150 do wszystkich) + 900 min DWIW + 400 min do plusa za 10zl.
To są parametry oferty ANZ czyli bez telefonu.
Teraz przy ofercie też bez telefonu ANZ na 12 miesięcy w kwocie 59,90 masz
- 200 minut do wszystkich + 50 minut stażowe do wszystkich + 50 minut do wszystkich + 5 wybranych numerów do plusa lub na stacjonarne bez limitu + stała opłata za połączenie do plusa (pierwsza minuta płatna od drugiej za darmo - na początku ta pierwsza rozliczana z minut abonamentowych a potem po ich wykorzystaniu zgodnie z posiadaną stawką w taryfie, w tym przypadku 0.29 gr.).
...i to jest mało?
Z telefonem masz na 24 miesiace i pomniejsza Ci się to tylko albo o pakiet 50 minut albo o 5 numerów. Zawsze możesz sobie dokupić te minuty lub 5 numerów za 5 zł.
To też źle?
saturnv pisze:1) zabrali Darmowe Wieczory i Weekendy
Nie ma czegoś takiego w taryfie syberyjskiej. Jest "Wieczory i Weekendy w Plusie" ograniczone ilością minut zależną od wysokości abonamentu.
saturnv pisze:Rozliczanie SMSow 1:1, a nie jak do tej pory 1:3 czy 1:4
W syberyjskiej jest 1:3, a w obecnych taryfach 1:1.
Możesz dokupić sobie zawsze pakiet smsów:
500 plus - 5 zł
250 inne sieci - 10 zł
Do przedłużenia dostajesz pakiet 300 mms'ów do plusa gratis. Można korzystać zamiast sms'ów, większa ilość znaków itd..
saturnv pisze:3) niby pakiet do PLUSa w cenie 0,29zł za całą długść rozmowy,
co akurat przy moim profili dzwonienia powoduje to iż płaciłbym dużo więcej niż 10zł za 400 minut, bo 10zł to prawie 35 połączeń,
Różnica taka,że jeśli długo rozmawiasz z kimś np jedno połaczenie trwa 90 minut to faktycznie taki biznes byś zrobił pakietem 400 minut do plusa,że hoho. Zamierzeniem tej usługi jest nielimitowana długość połączenia nie połączenie trwające poniżej minuty.
saturnv pisze:4) oferta dla przedłużających umowę różni się tylko pakietem dodatkowych 100minut stażowych miesięcznie do wszystkich, co w tej chwili mogę osiągnąć wykupując pakiet 70 minut za 10zł +
100% więcej minut w abonamencie na podobnym pułapie cenowym stażowe+stała opłata +tańsze wybrane modele telefonów (średnio około 50 zł)+ tańszy koszt połączenia do wszystkich sieci. To jest tylko?
owp pisze:skończyła się umowa na czas określony (rabat 50%), nikt się nie odezwał żeby złożyć nową ofertę, więc teściowie przepłacali pół roku. Teraz, gdy wypowiadają i tę umowę, pan z plusa łaskawie zaproponował 49zł za (chyba) 3gb,
W przypadku iplusa, klient otrzymuje informacje o nowych ofertach razem z fakturą. wtedy wystarczy wybrać się do najbliższego punktu i zapytać się o nowe warunki. Są one dużo korzystniejsze niż poprzednie. Ale oczywiście zalezy to od tego czy doradca,który jest w punkcie chce nas nacić czy zależy mu na satysfakcji klienta
saturnv pisze:W piątek śle wypowiedzenie i przenosze sie do Playa.
Jeżeli chcesz zachować numer nie składaj wypowiedzenia u swojego operatora, tylko dokonaj przeniesienia u nowego
żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo