DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 17 z 187
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 187

#484618  autor: neoptb
 25 cze 2011, 14:02
saturnv pisze:Umowa konczy mi sie w sierpniu. Abonament dotychczasowy to Syberyjska 90 (150 do wszystkich) + 900 min DWIW + 400 min do plusa za 10zl.
To są parametry oferty ANZ czyli bez telefonu.

Teraz przy ofercie też bez telefonu ANZ na 12 miesięcy w kwocie 59,90 masz
- 200 minut do wszystkich + 50 minut stażowe do wszystkich + 50 minut do wszystkich + 5 wybranych numerów do plusa lub na stacjonarne bez limitu + stała opłata za połączenie do plusa (pierwsza minuta płatna od drugiej za darmo - na początku ta pierwsza rozliczana z minut abonamentowych a potem po ich wykorzystaniu zgodnie z posiadaną stawką w taryfie, w tym przypadku 0.29 gr.).

...i to jest mało? :|

Z telefonem masz na 24 miesiace i pomniejsza Ci się to tylko albo o pakiet 50 minut albo o 5 numerów. Zawsze możesz sobie dokupić te minuty lub 5 numerów za 5 zł.

To też źle? :|
saturnv pisze:1) zabrali Darmowe Wieczory i Weekendy
Nie ma czegoś takiego w taryfie syberyjskiej. Jest "Wieczory i Weekendy w Plusie" ograniczone ilością minut zależną od wysokości abonamentu.
saturnv pisze:Rozliczanie SMSow 1:1, a nie jak do tej pory 1:3 czy 1:4
W syberyjskiej jest 1:3, a w obecnych taryfach 1:1.

Możesz dokupić sobie zawsze pakiet smsów:
500 plus - 5 zł
250 inne sieci - 10 zł

Do przedłużenia dostajesz pakiet 300 mms'ów do plusa gratis. Można korzystać zamiast sms'ów, większa ilość znaków itd..
saturnv pisze:3) niby pakiet do PLUSa w cenie 0,29zł za całą długść rozmowy,
co akurat przy moim profili dzwonienia powoduje to iż płaciłbym dużo więcej niż 10zł za 400 minut, bo 10zł to prawie 35 połączeń,
Różnica taka,że jeśli długo rozmawiasz z kimś np jedno połaczenie trwa 90 minut to faktycznie taki biznes byś zrobił pakietem 400 minut do plusa,że hoho. Zamierzeniem tej usługi jest nielimitowana długość połączenia nie połączenie trwające poniżej minuty.
saturnv pisze:4) oferta dla przedłużających umowę różni się tylko pakietem dodatkowych 100minut stażowych miesięcznie do wszystkich, co w tej chwili mogę osiągnąć wykupując pakiet 70 minut za 10zł +
100% więcej minut w abonamencie na podobnym pułapie cenowym stażowe+stała opłata +tańsze wybrane modele telefonów (średnio około 50 zł)+ tańszy koszt połączenia do wszystkich sieci. To jest tylko? :wink:
owp pisze:skończyła się umowa na czas określony (rabat 50%), nikt się nie odezwał żeby złożyć nową ofertę, więc teściowie przepłacali pół roku. Teraz, gdy wypowiadają i tę umowę, pan z plusa łaskawie zaproponował 49zł za (chyba) 3gb,
W przypadku iplusa, klient otrzymuje informacje o nowych ofertach razem z fakturą. wtedy wystarczy wybrać się do najbliższego punktu i zapytać się o nowe warunki. Są one dużo korzystniejsze niż poprzednie. Ale oczywiście zalezy to od tego czy doradca,który jest w punkcie chce nas nacić czy zależy mu na satysfakcji klienta ;)
saturnv pisze:W piątek śle wypowiedzenie i przenosze sie do Playa.
Jeżeli chcesz zachować numer nie składaj wypowiedzenia u swojego operatora, tylko dokonaj przeniesienia u nowego :roll:

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#484786  autor: owp
 26 cze 2011, 06:44
neoptb pisze:W przypadku iplusa, klient otrzymuje informacje o nowych ofertach razem z fakturą. wtedy wystarczy wybrać się do najbliższego punktu i zapytać się o nowe warunki. Są one dużo korzystniejsze niż poprzednie.
Jakoś przy końcu umowy na abo telefoniczny konsultant wydzwania pół roku wcześniej... Co do warunków, to może zależy od konsultanta, nam nie zaoferował korzystniejszych - wręcz przeciwnie. Natomiast w Playu przy pierwszym marudzeniu pan zaproponował droższą opcję w cenie niższej, wprawdzie też nie byliśmy zainteresowani, ale jakaś inicjatywa była.
Co do reszty długiego wywodu o świetnej ofercie plusa, podaj ile średnio kosztuje minuta do wszystkich w konkretnym abonamencie, to będziemy mieli jasne porównanie. Nam w zaproponowanym abo (123 brutto) wyszło 25gr. W play - 11gr przy abo 95zł (z internetem).

#484807  autor: neoptb
 26 cze 2011, 11:07
owp pisze:Jakoś przy końcu umowy na abo telefoniczny konsultant wydzwania pół roku wcześniej...
Nie zawsze. Znam klientów,którym się umowa skończyła ponad 2 lata temu i nikt do nich nie zadzwonił.
owp pisze:Co do warunków, to może zależy od konsultanta, nam nie zaoferował korzystniejszych - wręcz przeciwnie.
Warunki konsultant ma takie same jak pracownik salonu. Oferta jest taka sama.
owp pisze:Co do reszty długiego wywodu o świetnej ofercie plusa, podaj ile średnio kosztuje minuta do wszystkich w konkretnym abonamencie
Minut w liczonych w abonament nigdy nie przeliczało się i nie przelicza na złocisze.

Liczy się późniejszy koszt po wykorzystaniu minut wliczonych w abonament.

żyj i pozwól żyć.

#484819  autor: owp
 26 cze 2011, 12:10
neoptb pisze:Minut w liczonych w abonament nigdy nie przeliczało się i nie przelicza na złocisze.

Liczy się późniejszy koszt po wykorzystaniu minut wliczonych w abonament.
LOL. Widzę profesjonalista :)
Może jakbym z Tobą rozmawiał, to Plus miałby jednego klienta więcej, mimo słabej oferty.

#484850  autor: impreza
 26 cze 2011, 14:27
Panowie mam pytanie - tacie kończy się umowa z Plusem w połowie sierpnia, w sieci jest koło 8 - 10 lat, nie pamiętam dokładnie. Interesuje go przedłużenie umowy i zachowanie bieżącego numeru na jak najlepszych warunkach bez telefonu, abonament który ma obecnie to 25 zł, w tym chyba 40 lub 50 minut co jak na taki staż i kwotę abonamentu to trochę za mało. Całkowity koszt rachunków to około 30 - 40 zł / msc. Jaką taktykę obrać aby jak najwięcej zyskać? Czytałem o składaniu wypowiedzenia - jeśli tak to kiedy i czy jest jakiś wzór? W grę wchodzi również przejście do T-mobile (inne sieci odpadają ze względu na słaby zasięg w rejonie). Proszę o rady

#484879  autor: SACZI
 26 cze 2011, 16:25
impreza pisze:Panowie mam pytanie - tacie kończy się umowa z Plusem w połowie sierpnia, w sieci jest koło 8 - 10 lat, nie pamiętam dokładnie. Interesuje go przedłużenie umowy i zachowanie bieżącego numeru na jak najlepszych warunkach bez telefonu, abonament który ma obecnie to 25 zł, w tym chyba 40 lub 50 minut co jak na taki staż i kwotę abonamentu to trochę za mało. Całkowity koszt rachunków to około 30 - 40 zł / msc. Jaką taktykę obrać aby jak najwięcej zyskać? Czytałem o składaniu wypowiedzenia - jeśli tak to kiedy i czy jest jakiś wzór? W grę wchodzi również przejście do T-mobile (inne sieci odpadają ze względu na słaby zasięg w rejonie). Proszę o rady
Uuuuu, 50 min/25PLN to tragicznie mało ...
Era/TM dla nowych klientów daje za 25 PLN 80 minut:
http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... _kontakcie
które obowiązują do WSZYSTKICH sieci krajowych i na stacjonarne w całej unii europejskiej.
Play za 14,50 (taryfy stan darmowy) bez telefonu daje 120 minut do wszystkich sieci krajowych. Nowe, czyli Long Play juz nie sa tak atrakcyjne, ale nadal będziesz miał 3x więcej minut niż w Plusie.
Z Playem jednak uważaj, bo ta siec na razie niepewna - kupcie starter i wypróbujcie działanie Playa w Waszej lokalizacji.

O Playu wspominam dlatego, że ta sieć korzysta z nadajników Plusa, więc de facto zasięg będzie jak w Plusie.

#484921  autor: impreza
 26 cze 2011, 19:24
Dzięki za odzew. A w razie gdyby tata uparł się przy Plusie to jaka taktyka najlepsza z wypowiedzeniem? Ile idzie mniej więcej ugrać? Co do Playa to napewno zasięg będzie identyczny jak ten z Plusa?

#484923  autor: SACZI
 26 cze 2011, 19:43
impreza pisze:Dzięki za odzew. A w razie gdyby tata uparł się przy Plusie to jaka taktyka najlepsza z wypowiedzeniem? Ile idzie mniej więcej ugrać? Co do Playa to napewno zasięg będzie identyczny jak ten z Plusa?
Nie wiem jak "negocjuje się ceny w Plusie, ale ja wyłożyłbym argumenty wprost, czyli pokazałbym/opisał ofertę TM i powiedział, że oczekujesz przynajmniej jej wyrównania.
Jednak przelicz dokładnie, bo w Plusie możecie mieć jakieś pakiety, które obniżaja koszty - nie wiem, nie znam oferty Plusa.
Nie podawaj Playa jako pierwszy argument, bo konsultanci różnie reagują na nich.
Ja Playa wyciagam jako "ostatnia deska ratunku" i to daje efekty.

Z drugiej strony jest wielu ludzi,, którzy mimo drożyzny trzyma sie Plusa, a to może o czymś świadczyć; np o wysokim standardzie operatora, a to juz argument.

Kolejna sprawa, TMobile/Era maja dość wysokie ceny telefonów. Porównajcie całkowite koszty umowy. Plus może okazać sie w sumie tańszy/droższy.

#484926  autor: impreza
 26 cze 2011, 19:57
Telefon nie wchodzi w grę bo tata chce zostawić ten który ma, służy godnie już kilka lat a dla niego przesiadka na nowy nie byłaby taka prosta ;) chodzi o sam abonament i umowę na rok najlepiej, gdyby ktoś był zorientowany "jak działa" wypowiedzenie to proszę o odzew.
Dzięki SACZI

#484928  autor: SACZI
 26 cze 2011, 20:07
impreza pisze:Telefon nie wchodzi w grę bo tata chce zostawić ten który ma, służy godnie już kilka lat a dla niego przesiadka na nowy nie byłaby taka prosta ;) chodzi o sam abonament i umowę na rok najlepiej, gdyby ktoś był zorientowany "jak działa" wypowiedzenie to proszę o odzew.
Dzięki SACZI
No to w takim razie Play. Za ~15PLN masz 120 minut abonament bez telefonu.
Tutaj masz pełna oferte abonamentową Playa - CIebie interesują pakiety stan Darmowy:
http://www.play.pl/pl/oferta/przejdz-do ... index.html

W TMobile tylko oferta z telefonem. Bez telefonu sie nie opłaca, róznica nieznacząca.

PS
Nie ma juz abonamentów 14,5 za 120 minut.
To juz historia.

#484937  autor: maciek764
 26 cze 2011, 20:39
120 minut w Playu jest za 19zł miesięcznie (bez telefonu). A gdyby użyć dwóch pakietów 30 za 10 w Play Fresh to za 20zł byłoby ponad 200 minut. Oferta przedłużeniowa w Plusie nie ma chyba szans się zrównać do Playa, ja kończę umowę na Syberyjskich w sierpniu i jak dotąd nic choć odrobinę atrakcyjnego mnie nie zaproponowali mimo tego, że wciąż dzwonią (średnio co dwa tygodnie) i pytają czy jestem użytkownikiem tego numeru, a ja im odpowiadam, że jestem i że będę przez następne 50 lat, ale nie w Plusie. :twisted:

#484959  autor: SACZI
 26 cze 2011, 21:15
maciek764 pisze:... Oferta przedłużeniowa w Plusie nie ma chyba szans się zrównać do Playa, ...
Ale ja pisałem, zeby zrównali przedłużeniówkę do oferty dla nowych klientów w TMobile!
O Playu nawet nie wspominam, bo tutaj nawet TM sie nie umywa.
Dziwi mnie, że Plus mimo chyba obecnie najdroższej oferty na rynku nie traci największej ilosci abonentów. Przynajmniej od 2 lat na prowadzeniu jest Era/TM, mimo, że ich oferta przedłużeniowa jest czasem porównywalna z ofertą Playa, czasem bywała lepsza.

#484968  autor: impreza
 26 cze 2011, 21:23
SACZI pisze: Dziwi mnie, że Plus mimo chyba obecnie najdroższej oferty na rynku nie traci największej ilosci abonentów. Przynajmniej od 2 lat na prowadzeniu jest Era/TM, mimo, że ich oferta przedłużeniowa jest czasem porównywalna z ofertą Playa, czasem bywała lepsza.
Tu się nie sposób nie zgodzić, duży wpływ może mieć zasięg gdzie dużo osób stawia na stabilność, sam byłem świadkiem jak na wielu "bezludnych wyspach" funkcjonował tylko Plus, choć to dość kontrowersyjny argument.
Osobiście również rozważam migrację do Playa na abonament.

#485047  autor: neoptb
 27 cze 2011, 11:28
owp pisze:Może jakbym z Tobą rozmawiał, to Plus miałby jednego klienta więcej, mimo słabej oferty.
Zapraszam do Piotrkowa :mrgreen:
impreza pisze:25 zł, w tym chyba 40 lub 50 minut
Staż w plusie się nie liczy. Czemu? Tego nie wie nikt.
W taryfie syberyjskiej 25 jest 30 minut do wszystkich tylko.

Te taryfy zostały już wycofane, obecnie w ofercie bez telefonu na identycznym pułapie cenowym możesz mieć 50 minut+1 wybrany numer w plusie bez limitu+stała opłata za połączenie do plusa - to wszystko za jedyne 29,90 zł i umowa na 12 miesięcy.
impreza pisze:Czytałem o składaniu wypowiedzenia - jeśli tak to kiedy i czy jest jakiś wzór?
Są dwie możliwości:

1. Listownie na adres z którego przychodzi Ci faktura. W piśmie musisz zawrzeć wszystkie swoje dane imie i nazwisko, adres, pesel, nr. telefonu i na kopercie dopisać "Rezygnacja".

2. W punkcie/salonie/sklepie plus'a

Wypowiedzieć umowę możesz nie wcześniej niż 30 dni przed końcem trwania umowy. Wypowiedzenie wchodzi w życie z pierwszym dniem okresu rozliczeniowego.
Jeśli złożysz je wcześniej niż 30 dni przed końcem trwania umowy, zostanie Ci naliczona kara umowna. Nie obejmuje to wypowiedzeń po zakończeniu okresu promocyjnego czyli 24 miesięcy.
SACZI pisze:Nie podawaj Playa jako pierwszy argument, bo konsultanci różnie reagują na nich.
Plus nie planuje konkurować z ofertą play'a :) Liczy się jakośćnie ilość.

żyj i pozwól żyć.

#485048  autor: maciek764
 27 cze 2011, 11:50
Z tym, że bez telefonu chyba to mało opłacalny biznes jest, bo jedyna różnica to krótsza umowa. Chyba, że się mylę i został wprowadzony jakiś dodatek dla osób nie biorących telefonu.

#485067  autor: neoptb
 27 cze 2011, 13:13
maciek764 pisze:Z tym, że bez telefonu chyba to mało opłacalny biznes jest, bo jedyna różnica to krótsza umowa.
Te same warunki tylko,że na 12 miesięcy. Co nie powiem jest wygodą, bo szybciej możemy sobie zmienić warunki na nowe.

żyj i pozwól żyć.

#485406  autor: impreza
 28 cze 2011, 19:41
neoptb pisze:Te taryfy zostały już wycofane, obecnie w ofercie bez telefonu na identycznym pułapie cenowym możesz mieć 50 minut+1 wybrany numer w plusie bez limitu+stała opłata za połączenie do plusa - to wszystko za jedyne 29,90 zł i umowa na 12 miesięcy.
Mówisz o standardowej ofercie dla przedłużających, a jeśli bym chciał coś więcej ugrać? Wiele osób pisze tu o takiej taktyce, która dość często skutkuje. Nie mówię tu o cudach ale powiedzmy dodaniu około 30-40 minut do tej oferty?
Jeśli złożę wypowiedzenie to jest szansa że ktoś "z góry" zadzwoni i powiedzmy zaproponuje okolo 80-90 minut za max 30 zł? W razie gdyby nikt nie zadzwonił to kilka dni przed końcem wypowiedzenia mogę je odwołać i wrócić?

#485409  autor: neoptb
 28 cze 2011, 19:51
impreza pisze:Panowie a jeśli złożę wypowiedzenie to jest szansa że ktoś "z góry" zadzwoni i powiedzmy zaproponuje około 90 minut za max 30 zł?
Heh różnie to bywa, czasami dzwonią a czasami mija 30 dni i żegnasz się z siecią.

O 90 minutach za 30 zł możesz jedynie pomyśleć przy taryfie syberyjskiej ale na 12 miesięcy bez telefonu. wtedy masz 95 minut przed 9 miesięcy a potem zostaje Ci po tych 9 miesiącach tylko 65 minut. Ale koszt za minute w tym abonamencie masz 0,58 gr.. Oczywiście musisz mieć dostępną na koncie ta promocję, wybierz się do salonu i zapytaj. Od tej taryfy się odchodzi ze względu na koszt za minutę i ograniczenie czasowe przy dodatkowych pakietach. ;)

żyj i pozwól żyć.

#485411  autor: impreza
 28 cze 2011, 20:01
Od początku zakładam ofertę bez telefonu, chodzi mi o umowę na 12 miesięcy. Jaka jest dokładna nazwa tej taryfy?

#485412  autor: neoptb
 28 cze 2011, 20:03
impreza pisze:Jaka jest dokładna nazwa tej taryfy?
To jest "Taryfa Syberyjska 25" z pakietem minut.

żyj i pozwól żyć.
  • Strona 17 z 187
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 187
  • 1
  • 15