• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 4 z 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
 #777488  autor: data17
 12 sty 2015, 22:41
orientuej sie ktos moze kto ma numer w play na karte czy sa w terminalach albo zdrapkach doladowania za 5zł?
 #777489  autor: bolek2004
 12 sty 2015, 22:45
Zdrapki w kioskach są na 100% bo czasem kupuje. Co do terminali to nie wiem ale myślę że skoro zdrapki są to i w terminalu też będzie taka kwota bez problemu.
 #784431  autor: Traker
 12 lut 2015, 23:05
marcz123456 pisze:Patrzyłem wczoraj na aledrogo na doładowania z play i przyznam że byłem w lekkim szoku.
Doładowanie play 30 za 30zł czy 50 za 50.
A ta to już jest prawdziwe cwaniactwo http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=49 ... rule_id=92
Teoretyczne cwaniactwo tak, a praktycznie już nie, gdyż samo allegro pozwala na takie coś. Skoro wypuszczają kupony na 20 czy 10zł mniej i widzą w tym interes tak też ludzie korzystają z tego. Zarówno kupujący jak i sprzedający.
 #784438  autor: aizo
 13 lut 2015, 00:18
marcz123456 pisze:Patrzyłem wczoraj na aledrogo na doładowania z play i przyznam że byłem w lekkim szoku.
Doładowanie play 30 za 30zł czy 50 za 50.
A ta to już jest prawdziwe cwaniactwo http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=49 ... rule_id=92

Ja nie rozumiem tej aukcji :shock:

Połączenie nie może być zrealizowane.
 #784439  autor: amigo007
 13 lut 2015, 00:45
Wczoraj kupiłem kod 50 za 43. Dzisiaj próbując doładować, dostaję komunikat że nieprawidłowy kod. Sprzedajacy niby teraz to reklamuje. Ale ile teraz poczekam to niewiem.
 #784440  autor: Spioszek
 13 lut 2015, 00:58
Aizo a co tu jest do rozumienia? płacąc mobilnie i mając kupon na 10 czy 20zł, allegro Ci dopłaca do zakupów od 50zł, dlatego osoba, która kupuje ma taniej o te 10 czy 20zł.
Sprzedający sobie jeszcze więcej zyska bo kupił tanio, sprzeda tyle co jest normalnie w sklepie :).
 #788712  autor: teds
 04 mar 2015, 18:04
z allegro w sumie jeszcze nie próbowałam doładowywać, kiedyś doładowywałam przez jakaś stronkę ale pamiętam że dość duża prowizja była i nie bardzo się to opłacało. a korzystał ktoś z was może z mpotwora? widziałam na yt taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=f28t2a01pw0 i wydaje się że to dość fajna apka tym bardziej że możesz płacić mpassem od razu.
 #788772  autor: KA
 04 mar 2015, 21:59
Pomijając mobilne allegro, najlepsze jest chyba to: http://www.taniedoladowania.com/Play,d,3.html
Przy każdej wysokości, nawet 5zł, jest jednakowo 10% taniej i kody przychodzą zawsze w ciągu 2-3 minut.

W końcu DZIAŁAJĄCY Android!!!
 #798846  autor: everymen
 28 kwie 2015, 07:10
Również podbijam http://www.topup.center/. Jedyna niedogodność (dla niektórych) to konieczność zalogowania się przez facebooka. Jeśli nie używasz, tanie doładowania znajdziesz również na allegro.
 #798913  autor: drozda
 28 kwie 2015, 14:42
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że serwisy takie jak ten topup.center działają na zasadzie zakupu doładowań bez podatku VAT za granicę a potem sprzedają je w Polsce. I teoretycznie służby fiskalne mogą Was jako końcowego płatnika zmusić do zapłaty nieodprowadzonego podatku .... generalnie to śliski temat i radzę unikać doładowań kart czy PSN i Xbox Live z takich źródeł bo nigdy nie wiadomo kiedy aparat fiskalny zechce skontrolować te transakcje ...
 #798915  autor: bazooka
 28 kwie 2015, 14:55
@drozda - kupiłem Windowsa ze źródła, który mówił, zapewniał że jest legalny, po 4 latach kontrola, Policja, spisywanie zeznań... byłem poszkodowany!
Skoro sprzedający o tym nie informuje, a Ty wiesz coś ze swoich źródeł i milczysz, to kto jest poszkodowany a kto zataja, i można mu przyczepić plakietkę pasera?
Jeśli gdzieś o tym informują skąd niska cena, wskaż to miejsce - sam zgłoszę, póki co kupuję dalej, bo się opłaca :-)
 #798919  autor: drozda
 28 kwie 2015, 15:11
@sebusy - ja ci mogę powiedzieć że jak mi prześlesz 100 PLN to wyślę kilogramową sztabkę złota - wchodzisz w to ?
Według regulaminu:
http://www.topup.center/files/REGULAMIN.pdf
1.
Portal generuje automatycznie rachunki i faktury VAT zgodnie z
wybraną w panelu administracyjnym przez Usługobiorcę konfiguracją.
2.
Rachunki za zakupione doładowania są domyślną formą ewidencji sprzedaży.
3.
Ewidencja sprzedaży odbywa się zgodnie z prawem federacji Szwajcarskiej oraz kantonu Zug.
czyli VAT jest płacony w CH według stawki 8% .....
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2015, 15:19 przez drozda, łącznie zmieniany 1 raz.
 #798924  autor: drozda
 28 kwie 2015, 15:17
https://www.justlanded.com/polski/Szwaj ... Szwajcarii
W przypadku usług typu business - to - consumer (B2C), miejscem opodatkowania VAT pozostanie kraj, w którym przebywa dostawca.
Są jednak pewne wyjątki, gdzie ogólne reguły nie mają zastosowania, a sprowadzone zostaną szczegółowe zasady w przypadkach, gdzie miejscem opodatkowania powinno być państwo, w którym usługa jest konsumowana. Będzie to dotyczyć m.in.: elektronicznego świadczenia usług telekomunikacyjnych, nadawczych, niektórych usług cateringowych i gościnności usługowej, materiałów edukacyjnych i naukowych oraz usług kulturalnych i sportowych oraz materiałów eksploatacyjnych.
wyczerpuje to znamiona wałku podatkowego
 #798929  autor: martin76
 28 kwie 2015, 15:45
Dokladnie Drozda.
Walek na Vacie. Nikt nie obroni zakupu z Polski doladowan, "wywozu" do Szwajcarii aby odzyskac 23%VAT, tam niby oplacenie 8% VAT (zeby bylo smieszniej tego VATu sobie ktos nie odpisze jesli nie ma firmy w Szwajcarii, w Polsce mozna odpisywac VAT z EU, w ktorej Szwajcaria sie nie znajduje), a nastepnie sprzedawanie doladowan znow do Polski.

Widac ludzie jeszcze nie mieli bliskiego spotkania z US, w szczegolnosci zwrotu VATu albo walku na VACie. Tu "wyrok" zapada z automatu, a bronic sie mozna latami. Optimus, Adax i kilkanascie innych firm polozylo sie na tym, a kombinowali troche bardziej biegli w temacie. I nawet wygrali swoje odwolania, tyle ze po tym jak firmy przestaly istniec.
 #798933  autor: everymen
 28 kwie 2015, 16:12
martin76 pisze:Dokladnie Drozda.
Walek na Vacie. Nikt nie obroni zakupu z Polski doladowan, "wywozu" do Szwajcarii aby odzyskac 23%VAT, tam niby oplacenie 8% VAT (zeby bylo smieszniej tego VATu sobie ktos nie odpisze jesli nie ma firmy w Szwajcarii, w Polsce mozna odpisywac VAT z EU, w ktorej Szwajcaria sie nie znajduje), a nastepnie sprzedawanie doladowan znow do Polski.

Widac ludzie jeszcze nie mieli bliskiego spotkania z US, w szczegolnosci zwrotu VATu albo walku na VACie. Tu "wyrok" zapada z automatu, a bronic sie mozna latami. Optimus, Adax i kilkanascie innych firm polozylo sie na tym, a kombinowali troche bardziej biegli w temacie. I nawet wygrali swoje odwolania, tyle ze po tym jak firmy przestaly istniec.
Reasumując, co mi grozi za kupienie tańszego o 2 zł doładowania? Zwrot tych 2 zł, czy też jakaś surowa kara?;)
 #798935  autor: Gregrin
 28 kwie 2015, 16:18
To jeszcze pytanie do tych obeznanych w obrocie VAT'em. Czy użytkownika końcowego powinno to interesować czy firma wypełnia wymogi podatkowe ?? Bo jak dla mnie osoby nawet rozumiejące ta cala sytuacje nie są w stanie sprawdzić czy oni poprawnie się rozliczają czy nie. A jeśli coś tam kombinują to oni przecież będą za to odpowiadać.

PS: przez "elektronicznego świadczenia usług telekomunikacyjnych" można rozumieć sprzedaż doładowań ?? Jakie ta firma świadczy usługi telekomunikacyjne ?? To mi bardziej brzmi jako dostawce voip który musi w stawkach uwzględniać polski VAT.
 #798949  autor: Blank
 28 kwie 2015, 17:13
Gregrin pisze:PS: przez "elektronicznego świadczenia usług telekomunikacyjnych" można rozumieć sprzedaż doładowań ?? Jakie ta firma świadczy usługi telekomunikacyjne ?? To mi bardziej brzmi jako dostawce voip który musi w stawkach uwzględniać polski VAT.
Sprzedaż doładowań nie jest w mojej opinii usługa telekomunikacyjną.

Wysłane z LG F60 za pomocą Tapatalka

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #798977  autor: bazooka
 28 kwie 2015, 20:27
Ciekawy temat się zrobił, ale tu tworzy OT - czy można raz liczyć na "usługę" moderatora i wybranie tych wypowiedzi i skonstruowanie nowego wątku :?:

Przeniosłem posty dotyczące doładowań do tego wątku.
Golarz Filip

Musze jednak odpisać Panu @drozda - odwróciłeś kota ogonem - zadałem zupełnie inne pytanie, bo nie jestem szpecem od VAT - przeczytaj jeszcze raz i odpisz...
...a może nie masz zamiaru, czujesz się winny, a może właśnie dopuściłeś się pomówienia ze względu na swoją "wiedzę" o tym czy jest to usługa telekomunikacyjna :?:
Powtarzam - nie jestem znawcą - ale moja opinia jest taka jak @divhasha :)
P.S.
@divi - czy nie za często się zgadzamy ostatnio :?: :D
 #799038  autor: drozda
 29 kwie 2015, 09:38
@ sebus @ divhashmorex - ale w opinii Ministerstwa Finansów jest :
http://www.mf.gov.pl/ministerstwo-finan ... 4A91884E7C
W ocenie Ministerstwa Finansów należność płacona za doładowania w rzeczywistości stanowi należność za usługi telekomunikacyjne.
Możecie tupać nóżkami albo spalić opony na Świętokrzyskiej .....
  • Strona 4 z 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4